2014. október 31., péntek

Zöldséges-mascarponés halkrém

Mit vacsorázni? Ez volt a nagy keleti kérdés. Aztán szétnéztem egy kicsit a hűtőben-kamrában, és ez lett belőle. Mindenki imádta - még a halat nem szerető nagylányom is :O, és kikötötték: ezentúl gyakran készüljön.


Zöldséges-mascarponés halkrém

Hozzávalók 4-5 személyre: 25 dkg mascarpone, 2-3 evőkanál joghurt, 2-3 evőkanál tejföl, 1 tonhalkonzerv (aprított, saját levében), 1 sárgarépa, 1 vékony póréhagyma vagy 1 kicsi lila hagyma, 1 kicsi kápia paprika, só, fehérbors, citromlé, ízlés szerint csilipehely, esetleg petrezselyemzöld és kevés tejszín vagy tej.

Elkészítése: A halkonzervet leszűrjük, a zöldségeket meghámozzuk-tisztítjuk. A sárgarépát finomra reszeljük, a póréhagymát felaprítjuk, a paprikát kis kockákra vágjuk. A mascarponét kézi mixerrel kavarni kezdjük, majd rendre hozzáadjuk a joghurtot meg a tejfölt. Belekavarjuk a zöldségeket, és végül a leszűrt halhúst is. Sóval, fehérborssal és citromlével ízesítjük; ha esetleg túl sűrű lenne, kevés tejszínnel vagy tejjel tehetjük kenhetőbbé. Ha szeretnénk, petrezselyemzöldet is keverhetünk bele, illetve tetszés szerint csilipehellyel is ízesíthetjük. Friss kenyérrel, tea kíséretében kínáljuk.

FI - 2015/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése