2014. november 13., csütörtök

Birsalmás, csillagánizsos forralt bor

Mindjárt itt vannak a hideg téli esték, amikor jólesik bevackolódni a fotelbe egy pohár forralt borral a kezünkben.... Különleges aromájú ez a birsalmával főzött, leheletnyi csillagánizzsal fűszerezett borocska, és jól bizonyítja, hogy "van élet" a fahéjas, szegfűszeges forralt boron túl is... :) Aki nem hiszi, ... tudjátok... :)


Birsalmás, csillagánizsos forralt bor

Hozzávalók 4 személyre: 8 dl fehérbor, 1 nagy birsalma, cukor ízlés szerint, 2-3 csillagánizsdarabka.


Elkészítése: A birsalmát alaposan megmossuk, majd vékony cikkekre vágjuk, magházát kiszedjük. A bort fölforraljuk, amikor forr, beletesszük a birsalmát, a cukrot meg a csillagánizst, és csendes forralással 2-3 percig főzzük. Ezután 5-10 percnyit hűlni hagyjuk, majd poharakba szűrjük, és kínáljuk. A birsalma is elfogyasztható. 

KT - 2014/12

1 megjegyzés: