Izgalmas, édes, krémes, kényeztetés felsőfokon:
Csokoládépuding
habgaluskával, gyümölcsöntettel
Hozzávalók a
pudinghoz: 6 dl tej, 5 evőkanál étkezési keményítő, 3-4 evőkanál cukor, 3
tojássárgája, csipetnyi só, 10 dkg 50%-os étcsokoládé, 10 dkg fehér csokoládé,
1 dl tejszín; a habgaluskához: 3 tojásfehérje, 2 csapott evőkanál cukor, 1
tasak vaníliás cukor; az öntethez: 15 dkg fagyasztott eper, 15 dkg fagyasztott
meggy, 2-3 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1-1,5 dl meleg víz; a
tálaláshoz: néhány keksz, citromfű.
Elkészítése: A
kétféle csokoládét darabokra tördeljük, ráöntjük a tejszínt, majd mikróban 2x30
másodperc alatt összeolvasztjuk, illetve simára keverjük. Fölforralunk 4 dl
tejet. A tojássárgáját simára keverjük a keményítővel, a sóval, a cukorral meg
a maradék tejjel, hozzáöntjük a fölforralt tejhez, és állandóan kavargatva sűrű
péppé főzzük. Amikor elkészült, belekeverjük a megolvasztott csokoládét, jól
eldolgozzuk, és tetszés szerinti, hideg vízzel kiöblített pudingformákba
adagoljuk. Hagyjuk langyosra hűlni, majd betesszük a hűtőbe, hogy jól
megdermedjen. Az öntethez a gyümölcsöket magas falú pohárba tesszük, rászórjuk
a cukrokat, illetve ráöntjük a vizet, és botmixerrel simára-habosra dolgozzuk.
A habgaluskához a tojásfehérjét keményre verjük a cukrokkal, majd mikróba
tesszük, és 30 másodperc alatt „megfőzzük”. Az előkészített tányérokra
gyömölcspépet öntünk, óvatosan ráborítjuk a megdermedt pudingot, majd a
tetejére 1-2 habgaluskát szaggatunk. Kekszmorzsával és citromfűvel díszítjük.
ADV. - 2014.
ADV. - 2014.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése