2015. március 2., hétfő

Komplex muffin

Ennél idétlenebb nevet nem is adhattam volna neki, de ennél jobban semmi sem fejezheti ki, milyen is ez a muffin. Sok minden került bele, nehéz volna a címben felsorolni. Nagyon finom lett. Főzés nélküli krémport legalább 15 éve nem használtam, most is azért volt itthon egy tasak, mert anyósom megkért, hogy vegyek neki egy sütihez, de én szépen felhasználtam ehhez a muffinhoz. Nem mondom, hogy ehetetlen, nagy ritkán, néha használható, de bevallom, nem fogott meg annyira, hogy ezentúl mindig tartsak itthon. Eperpürével ízesített tejszínhab is használható helyette.


Komplex muffin

Hozzávalók a tésztához: 3 tojás, 8 dkg tejföl, 5 dkg joghurt, 6 dkg puha vaj, 1 csipet só, 8 dkg fruktóz, 2 dkg méz, 3-3 dkg mazsola és aszalt vörösáfonya, 10 dkg fehércsokoládé, 2 dkg vaníliás pudingpor, 15 dkg fehérliszt, 6 dkg zabpehely, 2-3 evőkanál joghurtsavó vagy tej, 1 teáskanál sütőpor, 1/2 citrom leve; a krémhez: 1 tasak főzés nélküli eperízű krémpor, 2,5 dl tej, néhány szem vörösáfonya, ezüst szórócukor.

Elkészítése: Simára kavarjuk a tojást a tejföllel, a joghurttal, a vajjal, a sóval, a mézzel meg a fruktózzal, majd belekeverjük az aszalt gyümölcsöket és az apróra vágott csokoládét. Hozzáadjuk a lisztet, a pudingport meg a zabpelyhet, és simára kavarjuk. Néhány evőkanál savóval vagy tejjel hígítjuk, majd hozzáadjuk a citromlével leoltott sütőport, és jól elkeverjük. A masszát papírkapszlival bélelt muffinformákba adagoljuk, és 18/0 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. A krémhez a port beletesszüka  hideg tejbe, majd kézi mixerrel először alacsony, majd magasabb fokozaton sűrű krémmé dolgozzuk. tetszés szerint a kihűlt muffinok tetejére halmozzuk, majd vörösáfonyával és szórócukorral díszítjük.

NÚ - 2019/Jan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése