2015. június 29., hétfő

Kukoricás saláta

Még nevet sem tudok adni neki, hiszen igazából két hozzávalóból áll: kukoricából és salátából (na jó, ez is kétféle). Az öntet tette rá a koronát, nagyon finomra sikerült. Hirtelen dobtam össze magamnak.


Kukoricás saláta

Hozzávalók 1 személyre: 2 marék lollo rosso saláta és kerti cikória vegyesen, 1/2 doboz kukoricakonzerv (kb. 15 dkg), só, olívaolaj; az öntethez: 1,5 dl joghurt, 1 teáskanál mustár, 2 evőkanál szójaszósz, 1-2 evőkanál Worchestershire-szósz, 2-3 csepp Tabasco-szósz, só, citromlé, 2-3 evőkanál olívaolaj.

Elkészítése: A megmosott salátákat összetépkedjük, tálba tesszük, hozzáadjuk a kukoricát, enyhén megsózzuk, és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, a salátára öntjük, és jól összeforgatjuk. Tálalható is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése