Azt mondtam, hogy többé nem megyek úgy nyaralni, hogy nekem kelljen főznöm, mert akkor nekem nem nyaralás a nyaralás. Most mégis én voltam az, aki azt mondtam, inkább készítek gyors ételeket, mintsem egy vagyont hagyjunk a vendéglőkben. S első nap, amikor egy kis tavernában ettünk, bebizonyosodott, hogy a fenti, vagyonos kijelentésem nem is jár messze a valóságtól. Ma negyedrészéből laktunk jól, méghozzá fejedelmien. A fogás szerény volt, semmi alkotás vagy ilyesmi: a lényeg a gyorsaságon és a laktatósságon volt. Nyaraláskor pedig a gyorsaságot szolgálandó több engedményt is teszünk az alapanyagokat illetően (pl. konzervek, gyorsan fővő alapanyagok, fagyasztott, félkész szalmakrumpli stb.).
Aranydurbincs petrezselyemszósszal, szalmakrumplival
Hozzávalók 4 személyre: 4 konyhakész aranydurbincs (egyenként 35-40 dkg-osak), só, bors, olaj; a szószhoz: 1 kis csokor petrezselyemzöld, 2 cikk friss fokhagyma, 6-7 evőkanál citromlé, 10 evőkanál olívaolaj, só, bors; a körethez: 1 kg gyorsfagyasztott szalmakrumpli, só, bors, olaj.
Elkészítése: A félkész szalmakrumplit fagyosan tepsibe terítjük, jól megszórjuk sóval meg borssal, illetve meglocsoljuk olajjal, és kézzel jól összeforgatjuk. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt puhára pároljuk, majd megemelve a hőt, néhány perc alatt tetszés szerint rápirítunk. A halakat átmossuk, megtörölgetjük, és megszórjuk sóval meg borssal. Olajat forrósítunk, és mindkét oldalukon 3-4 perc alatt megsütjük. A petrezselyemzöldet és a megtisztított fokhagymát finomra aprítjuk, és elkeverjük a többi hozzávalóval. A megsült halra locsoljuk a szószt, és szalmakrumplival kínáljuk.
KT - 2017/7
Nagyon jól néz ki a halad :-) Ezek szerint a tengernél voltatok, ha jól látom :-)
VálaszTörlésVárom a többi finomságot is...
Katalin, köszönöm! :) Szerencsére ez még csak a harmadik itt töltött napunk, és még van hátra jónéhány, úgyhogy jönnek még ilyen gyors ételek. :)
VálaszTörlés