2015. augusztus 25., kedd

Barbecue csirke kukoricás rizzsel, paradicsomsalátával

În lb. română - mai jos....

Mármint nem valószínű, hogy autentikus barbecue csirke, de nagyjából hasonló volt, és hasonló eljárással készült. Nagyon finom lett.


Barbecue csirke kukoricás rizzsel, paradicsomsalátával

Hozzávalók 4 személyre: 1 csirke combjai, szárnyai és kicsontozott mellehúsa, só, bors, 2 evőkanál olívaolaj; a páchoz: 2 púpozott evőkanál házi ketchup, 1-1 evőkanál méz, szójaszósz és balzsamecet, 3 evőkanál olívaolaj; a körethez: 1,5 csésze rizs, 2 kisebb cső főtt kukorica vagy 1 kukoricakonzerv, só, 3 evőkanál olívaolaj; a salátához: 30 dkg paradicsom, 2 közepes lila hagyma, só, citromlé, olívaolaj.

Elkészítése: A húst megmossuk, fölitatjuk róla a vizet, majd alaposan megszórjuk sóval és borssal. A pác hozzávalóit simára keverjük, míg sűrű szószt nem kapunk. Ecset segítségével rákenjük a hús egyik oldalára, majd a darabokat bekent felükkel lefele hőálló tálba helyezzük, és megkenjük másik oldalukat is a páccal. Végül rálocsoljuk a másik két evőkanál olívaolajat, és 200 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Közben még 2x-3x megkenjük a páccal, illetve a pecsenyelével. A közben elkészített kukoricás rizzsel és paradicsomsalátával tálaljuk. A rizshez fölforrósítjuk az olajat, rászórjuk a rizst, fehéredésig pirítjuk, megsózzuk, majd felöntjük kb. két és félszeres mennyiségű vízzel (jó 4 csésze). Miután fölforrt, a lángot kicsire vesszük, és fedő alatt addig főzzük, amíg a rizs az összes folyadékot be nem szívta. Ekkor hozzáadjuk a csőről levágott, szétmorzsolt kukoricát vagy a leszűrt konzervet, és jól összekeverjük. A salátához a paradicsomot és a hagymát félbe, majd szeletekre vágjuk, sóval citromlével és olívaolajjal ízesítjük.


Pui barbecue cu garnitură de orez şi salată de roşii

Ingrediente pentru 4 persoane: pulpele, aripile şi pieptul dezosat de la un pui, sare, piper, 2 linguri ulei de măsline; pentru marinadă: 2 linguri mari ketchup de casă, câte 1 lingură miere de albine, sos de soia şi oţet balsamic, 3 linguri ulei de măsline; pentru garnitură: 1,5 cană orez, 1 conservă de porumb, sare, ulei; pentru salată: 300 g roşii, 2 cepe roşii, sare, zeamă de lămâie, ulei de măsline.

Prepararea: Se spală carnea, se şterge cu un şervet şi se presară cu sare şi piper. Ingredientele marinadei se amestecă până ce se obţine o cremă, şi se unge cu ea bucăţile de pui pe toate părţile. Carnea se pune într-un vas termorezistent, se stropeşte cu cele 2 linguri de ulei de măsline şi se coace 40-45 minute în cuptorul preîncălzit la 200 grade. Între timp se mai unge de vreo două ori cu restul marinadei şi se stropeşte cu zeama lăsată. Pentru garnitură se fierbe orezul în 4 căni de apă sărată, adăugându-se şi puţin ulei. La sfârşit se amestecă cu porumbul scurs. Pentru salată se taie roşiile şi ceapa felii, şi se asezonează cu sare, zeamă de lămâie şi ulei de măsline.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése