Mármint nem valószínű, hogy autentikus barbecue csirke, de nagyjából hasonló volt, és hasonló eljárással készült. Nagyon finom lett.
Barbecue csirke kukoricás rizzsel, paradicsomsalátával
Hozzávalók 4 személyre: 1 csirke combjai, szárnyai és kicsontozott mellehúsa, só, bors, 2 evőkanál olívaolaj; a páchoz: 2 púpozott evőkanál házi ketchup, 1-1 evőkanál méz, szójaszósz és balzsamecet, 3 evőkanál olívaolaj; a körethez: 1,5 csésze rizs, 2 kisebb cső főtt kukorica vagy 1 kukoricakonzerv, só, 3 evőkanál olívaolaj; a salátához: 30 dkg paradicsom, 2 közepes lila hagyma, só, citromlé, olívaolaj.
Elkészítése: A húst megmossuk, fölitatjuk róla a vizet, majd alaposan megszórjuk sóval és borssal. A pác hozzávalóit simára keverjük, míg sűrű szószt nem kapunk. Ecset segítségével rákenjük a hús egyik oldalára, majd a darabokat bekent felükkel lefele hőálló tálba helyezzük, és megkenjük másik oldalukat is a páccal. Végül rálocsoljuk a másik két evőkanál olívaolajat, és 200 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Közben még 2x-3x megkenjük a páccal, illetve a pecsenyelével. A közben elkészített kukoricás rizzsel és paradicsomsalátával tálaljuk. A rizshez fölforrósítjuk az olajat, rászórjuk a rizst, fehéredésig pirítjuk, megsózzuk, majd felöntjük kb. két és félszeres mennyiségű vízzel (jó 4 csésze). Miután fölforrt, a lángot kicsire vesszük, és fedő alatt addig főzzük, amíg a rizs az összes folyadékot be nem szívta. Ekkor hozzáadjuk a csőről levágott, szétmorzsolt kukoricát vagy a leszűrt konzervet, és jól összekeverjük. A salátához a paradicsomot és a hagymát félbe, majd szeletekre vágjuk, sóval citromlével és olívaolajjal ízesítjük.
Pui barbecue cu
garnitură de orez şi salată de roşii
Ingrediente pentru 4
persoane: pulpele, aripile şi pieptul dezosat de la un pui, sare, piper, 2
linguri ulei de măsline; pentru marinadă: 2 linguri mari ketchup de casă, câte
1 lingură miere de albine, sos de soia şi oţet balsamic, 3 linguri ulei de
măsline; pentru garnitură: 1,5 cană orez, 1 conservă de porumb, sare, ulei;
pentru salată: 300 g roşii, 2 cepe roşii, sare, zeamă de lămâie, ulei de
măsline.
Prepararea: Se spală
carnea, se şterge cu un şervet şi se presară cu sare şi piper. Ingredientele
marinadei se amestecă până ce se obţine o cremă, şi se unge cu ea bucăţile de
pui pe toate părţile. Carnea se pune într-un vas termorezistent, se stropeşte cu
cele 2 linguri de ulei de măsline şi se coace 40-45 minute în cuptorul
preîncălzit la 200 grade. Între timp se mai unge de vreo două ori cu restul
marinadei şi se stropeşte cu zeama lăsată. Pentru garnitură se fierbe orezul în
4 căni de apă sărată, adăugându-se şi puţin ulei. La sfârşit se amestecă cu
porumbul scurs. Pentru salată se taie roşiile şi ceapa felii, şi se asezonează
cu sare, zeamă de lămâie şi ulei de măsline.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése