2015. szeptember 22., kedd

Fokhagymás párolt borjúszelet

Hagyományos ízvilágú főétel, klasszikus petrezselymes krumplival és különleges káposztasalátával kombinálva


Fokhagymás párolt borjúszelet 

Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy szelet csontos borjúkaraj, 8-10 cikk fokhagyma, só, bors, olaj; a tálaláshoz: petrezselymes apró krumpli (kb. 1 kg), és különleges káposztasaláta.

Elkészítése: A borjúszeleteket megszórjuk sóval és borssal, majd olajjal kissé megkent hőálló edénybe fektetjük. Összeaprítjuk a fokhagymát, rászórjuk a hússzeletekre, meglocsoljuk még kevés olajjal, aláöntünk kb. 2 dl vizet (bort vagy húslevest is lehet), lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre pároljuk. Ezután a fedőt levesszük, és 5-10 perc alatt kissé rápirítunk. Az időközben elkészített petrezselymes krumplival és káposztasalátával kínáljuk.

KAL - 2020.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése