Karalábéleves zöldborsóval
Hozzávalók 4-5 személyre: 3 karalábé, 25-30 dkg friss vagy mélyhűtött zöldborsó, 2
sárgarépa, 1 hagyma vagy 1 csokor újhagyma, 5 evőkanál olaj, 1 tojássárgája, 2 dl tejföl, só, ecet, 1 teáskanál pirospaprika, csípős paprika, friss vagy szárított csombor, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A zöldségeket meghámozzuk, a karalábét és a sárgarépát kockára
vágjuk, a hagymát pedig csíkokra. A fölforrósított olajon megdinszteljük a
karalábét meg a sárgarépát, majd 4-5 perc után hozzáadjuk a hagymát is.
Felöntjük forró vízzel, enyhén megsózzuk, majd amikor a zöldségek már
félpuhára főttek, beletesszük a zöldborsót, illetve a száráról lecsipkedett
csombort is. Együtt készre főzzük, és félrevesszük a lángról. A tojássárgáját
simára keverjük a pirospaprikával és a tejföllel, kevés forró levet keverünk
hozzá, végül a leveshez öntjük. Már nem forraljuk fel. Utánasózunk, ecettel
savanyítjuk ízlés szerint, illetve megszórjuk aprított petrezselyemzölddel.
Csípős paprikával tálaljuk. Aki szeretné, bele is főzhet egy darabka csípős
paprikát.
EK - 2015/10
EK - 2015/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése