2015. szeptember 3., csütörtök

Sajtos tökfőzelék sült sajtos kolbásszal

Férjecském nem szereti a kapros tökfőzeléket, de úgy amúgy maga a tökfőzelék is csak egy megtűrt étel az étlapon. 


Sajtos tökfőzelék sült sajtos kolbásszal

Hozzávalók 4 személyre: 1-1,2 kg főzőtök, 2 hagyma, 5-6 cikk fokhagyma, 2 csapott evőkanál liszt, 3-4 dl tej, 20 dkg sajt, 8-12 szál vékony sajtos kolbász, olaj, esetleg kapor, só, bors.

Elkészítése: A hagymát finomra aprítjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a (szükség szerint meghámozott) lereszelt tököt, enyhén megsózzuk, és saját levében, gyakran kavargatva megpároljuk. Ha szükséges, forró vizet öntünk kicsinként alá. Amikor a tök elkészült, és leve nagyrésze elpárolgott, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, rászórjuk a lisztet, elkavarjuk, majd felöntjük a tejjel, simára keverjük, és jól kiforraljuk. Szükség szerint tejjel vagy vízzel hígíthatuk még, illetve utánasózunk, és borssal ízesítjük. Végül belekeverjük a lereszelt sajtot, addig kavarjuk, amíg jól meg nem olvad, és tálaljuk az időközben kevés olajon pirosra sütött sajtos kolbásszal. Aki szereti, aprított kaprot is tehet bele.

FI - 2015/9

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése