Férjecském nem szereti a kapros tökfőzeléket, de úgy amúgy maga a tökfőzelék is csak egy megtűrt étel az étlapon.
Sajtos tökfőzelék
sült sajtos kolbásszal
Hozzávalók 4
személyre: 1-1,2 kg főzőtök, 2 hagyma, 5-6 cikk fokhagyma, 2 csapott evőkanál
liszt, 3-4 dl tej, 20 dkg sajt, 8-12 szál vékony sajtos kolbász, olaj, esetleg
kapor, só, bors.
Elkészítése: A hagymát finomra aprítjuk, és
kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a (szükség szerint meghámozott)
lereszelt tököt, enyhén megsózzuk, és saját levében, gyakran kavargatva
megpároljuk. Ha szükséges, forró vizet öntünk kicsinként alá. Amikor a tök elkészült, és leve nagyrésze elpárolgott, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, rászórjuk a lisztet, elkavarjuk, majd felöntjük a tejjel, simára keverjük, és jól kiforraljuk. Szükség szerint tejjel vagy vízzel hígíthatuk még, illetve utánasózunk, és borssal ízesítjük. Végül belekeverjük a lereszelt sajtot, addig kavarjuk, amíg jól meg nem olvad, és tálaljuk az időközben kevés olajon pirosra sütött sajtos kolbásszal. Aki szereti, aprított kaprot is tehet bele.
FI - 2015/9
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése