2015. október 16., péntek

Halas paradicsomszósz főtt tésztával

A halkonzerv, főleg ha olajos, vagy saját levében eltett, eléggé "semleges" ízű, száraz, sőt olykor fullasztó is tud lenni. Éppen ezért, hogy finomabbá, "csúszósabbá" tegyük, különféle ételeket találhatunk ki belőle. Készítettem már különféle halas krémeket, beletettem mindenféle salátákba, múltkor pedig halfasírt született belőle. És ugyanabból az ominózus óriáskonzervből készült ez a finom paradicsomos-halas mártás is, amit spagettivel ettünk meg.


Halas paradicsomszósz főtt tésztával

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg halhús, konzervből, 3-4 ajókafilé, 1 hagyma, 1/2 diónyi friss gyömbér, 1 kisebb csípős paprika (vagy ízlés szerint), 2 evőkanál liszt, 6 dl paradicsomlé, só, cukor, olaj, friss bazsalikom; a tálaláshoz: főtt spagetti vagy bármilyen más tészta.

Elkészítése: A finomra aprított hagymát és csípős paprikát, illetve a lereszelt gyömbért megfuttatjuk néhány evőkanálnyi felforrósított olajon, majd hozzáadjuk az ajókát, és elkavarjuk. Rászórjuk a lisztet, elkeverjük, majd felöntjük a paradicsomlével, és sűrűsödésig főzzük. Ha szükséges, vízzel tovább hígítjuk, és jól kiforraljuk. Belekeverjük a halhúst, sóval és cukorral ízesítjük, végül megszórjuk finomra aprított bazsalikommal. Sós vízben kifőzött, leszűrt tésztával kínáljuk.

EK - 2015/11
EK - 2017/11

1 megjegyzés: