Mindenesetre, olyan finom lett a végeredmény, hogy kár lenne, ha feledésbe merülne, ezért fotó nélkül is, de lejegyzem. És azért is különleges, mert ma végre eljutottam a piacra, ahol vettem friss medvehagymát, így ez az idei év első
Update márc. 27: Most fedeztem fel, hogy kattintottam egyet még miközben készült az étel. Olyan szép színes volt, nagyon tetszett a látvány. Talán szebb is ez a fotó, mint ha a végeredményről mutatnék egy felvételt.
Spenótos-csirkés rakottas
Hozzávalók 4 személyre: 2 kifilézett, egész csirkemell, tetszés szerinti fűszerek (nálam só, bors, pirospaprika, fokhagymapor és kakukkfű keveréke volt), jó 50 dkg friss spenót, 1 nagy csokor friss medvehagyma, 30 dkg sajt, 6-8 tojás (mérettől függően, nekem 8 apróbb volt), 8-10 szem koktélparadicsom, 1-1 marék fekete és kalamata olajbogyó, 10-15 szelet hajszálvékony bacon, 2 dkg vaj, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa.
Elkészítése: A spenótot és a medvehagymát több vízben megmossuk, majd tálba tesszük, és leforrázzuk. Csak annyira, hogy kissé összeessen: ráöntjük a forralt vizet, egyszer-kétszer átforgatjuk, és már szűrjük is le. A csirkemellett vékonyan fölszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, majd megszórjuk tetszés szerinti fűszerkeverékkel. A sajtot lereszeljük, a megmosott paradicsomot kettévágjuk. Egy nagy hőálló tálat kikenünk vajjal és meszórjuk morzsával. elterítjük benne a forrázott spenót és medvehagyma felét. Megszórjuk a sajt felével, óvatosan ráütjük a tojásokat úgy, hogy nagyjából az edény teljes felületét eltakarják, majd befedjük a szorosan egymás mellé helyezett hússzeletekkel. A húsra a maradék spenótot tesszük, eloszlatjuk rajta a felezett koktélparadicsomot, illetve a kétféle olajbogyót, majd ráfektetjük egymás mellé a baconszeleteket. A tetejére szórjuk a maradék sajtot, és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen 35-40 percig sütjük. Ezalatt a tetején a bacon is ropogósra sül, nem kell külön pirítani.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése