2016. március 3., csütörtök

Sűrű paradicsomleves, zöldségekkel

Ha paradicsomlevest főzök, általában nem faxnizom túl: azért esik rá a választásom, hogy gyorsan kedvencet "varázsoljak" az asztalra. Bár azért akárhogy is igyekeznék, továbbra sem sikerül kétszer ugyanazt a paradicsomlevest főzni... :P
Nos, a múlt héten egy másfajta állagú paradicsomlevesre vágyam, gazdagabbra, sűrűbbre. És ez lett belőle. Nincs benne liszt, a pépesített zöldségek adják a sűrűségét. Nagyon finom volt. A fotóért elnézést kérek, éhesek voltunk, csak ennyire futotta... :P


Sűrű paradicsomleves, zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre: 1 darabka póréhagyma zöldjével együtt, 1 nagyobbacska sárgarépa, 1 hámozottparadicsom-konzerv, 2-3 dl házi paradicsomlé, néhány evőkanál tejföl vagy 1 dl tejszín, cérnametélt (avagy vékonylaska), olaj, só, fruktóz (cukor), és ha tetszik, aprított kapor (én csak utólag tettem annak, aki kért).

Elkészítése: Az olajat felforrósítjuk, megdinszteljük rajta az apróra vágott póréhagymát és a finomra reszelt sárgarépát. Miután kissé összeestek, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, felöntjük kevés vízzel, enyhén megsózzuk, és kb. 10 percig főzzük közepes lángon, lefedve. Ekkor félrevesszük, botmixerrel simára turmixoljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet meg a tejfölt, vízzel tetszés szerint hígítjuk, és felforraljuk. Amikor felforrt, beleteszünk 1-2 maréknyi cérnametéltet, és még 1-2 percig főzzük. Utánaízesítünk sóval, és fruktózzal vagy cukorral tetszés szerint édesítjük. Tálaláskor megszórhatjuk friss kaporral is.

KAL - 2017.

1 megjegyzés:

  1. A megszokott sem unalmas. Hatalmas fantáziád van. Nagyon jó a húsvéti Erdélyi Konyha!Ez a nyeremény a "játékomon" azoknak, akiknek még nincs meg. Nézz be hozzám!

    VálaszTörlés