A múltkori áfonyás-rebarbarás crumble esetén felbuzdulva most egy meggyes-almásat készítettem, jó sok mentával ízesítve. A lányoknak ez tetszett benne a legjobban. :) Most még fagyasztott meggyből készült, mert szerencsére még mindig van a tavalyi termésünkből, de hamarosan jöhet a friss is.
Meggyes-almás morzsasütemény
Hozzávalók 6 személyre a morzsához: 20
dkg vaj, 35 dkg liszt (teljes kiőrlésű és fehér vegyesen), 8 dkg cukor, 1
teáskanál vaníliapor (őrölt vaníliarúd), 1 jó csipet só; továbbá: 40 dkg meggy,
2-3 alma, 10-15 dkg cukor, 1 marék friss mentalevél, kb. 3 dkg vaj.
Elkészítése: A hideg
vajat, a lisztet, a cukrot meg a sót tálba tesszük, és gyors mozdulatokkal
morzsásra dolgozzuk. Visszatesszük a hűtőbe. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, az
almát meghámozzuk, csumáját eltávolítjuk, húsát kockára vágjuk, a mentalevelet
finomra aprítjuk. Az egészet tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és
összeforgatjuk. Hőálló egyszemélyes tálkákat alaposan kikenünk vajjal, majd
eloszlatjuk benne a gyümölcskeveréket, végül pedig rászórjuk a morzsát. 180
fokos sütőben 30-40 percig sütjük. Ha szeretnénk, félig felvert natúr
tejszínnel kínálhatjuk.
EK - 2016/6
BA - 2018/6
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése