Amikor nem pakolunk uzsonnát, vagy beugrunk egy benzinkúthoz tankolni, de a hasunkba is tankolnánk valamit, valljuk be, legtöbbször valami egészségtelen nasifélét választunk. Bármennyire is igyekszem egészégesen táplálkozni és etetni lányaimat, bizony, néha - mondjuk egy-egy kirándulás alkalmával - én is megveszek nekik olyasmit, amit normál esetben nem. De milyen is a gyermek (és nemcsak a gyermek!), ami tiltott, vagy nem ajánlott, hiába tudja, hogy nem jó, hát annál érdekesebb, és annál inkább kívánja.Így aztán időnként itthon is pizzát, hamburgert vagy hot-dogot eszünk, hogy kielégítsem ebbéli kívánságaikat is. És amit én készítek, amibe tudom, mit tettem, miből csináltam, az mégis másabb, mint a gyorsétkezdei. Kb. és és föld a különbség közöttük.
Nos, ugyanez a helyzet a nasikkal is. Bár nem túl gyakran, de ebben a vakációban azért egyszer már készítettem nekik krumpliból csipszet, illetve időnként a bolti marettik helyett itthon csinálok nekik finom, fűszeres kétszersültet. Némi maradék kifli kell hozzá, és 10-15 perc. ha pedig kubettit szeretnénk készíeni, akkor csak sima kenyér kell.
Ropogós, fűszeres kiflikorongok (Maretti házilag)
Hozzávalók: 2-3
szikkadtabb kifli, ½- ½ teáskanál só, bors és fokhagymapor, 1-1 teáskanál
szárított, morzsolt oregánó és bazsalikom, olaj.
Elkészítése: A
kifliket kb ½ cm vastag korongokra vágjuk, egyenként sütőpapíros tepsire
fektetjük, finoman megszórjuk az összekevert fűszerekkel, majd enyhén
meglocsoljuk olajjal. Mindegyiket átfordítjuk a másik felére, és a
fűszerezést-olajozást megismételjük. Ezután 200 fokra előmelegített sütőbe
toljuk 5 percre, majd ha szükségesnek találjuk, a korongokat megfordítjuk, és
további 3-5 percig pirítjuk őket.
Tipp:
Paradicsomos ízű korongokat úgy készíthetünk, hogy megkenjük őket kevés sűrű
paradicsomlével vagy sűrített paradicsommal. Bármiylen más tetszés szerinti
fűszert hazsnálhatunk.
KT - 2016/9
BA - 2017/11
Finom ropogtatni valót készítettél!
VálaszTörlésKöszi hogy érdeklődtél felőlem, örültem, hogy valaki hiányolt :-)
Horvátországban nyaraltunk, Makarskában, egy hétig. Nagyon-nagyon jó volt minden, a víz, az időjárás, a város, a táj.... :-)
Majd teszek fel róla képeket, ide a konyhás blogomra is egy sorozatot, és utána részletesen a Délvidéki blogomra. Csak először vissza kell rázkódnom a hétköznapokra...
Elkészültem a nyaralásunk képeinek a feltöltésével, egy sorozat itt látható, a többi majd részletesen a Délvidék blogomon :-)
VálaszTörléshttp://katalin-konyha.blogspot.hu/2016/08/napfeny-tenger-palmafak-nyaralas.html
Ha érdekel, nézz bele....