A Svájcban eltöltött 4 hónap emlékére. Már 15 éve, hogy ott voltam. Nemrég még azon siránkoztam és szörnyűlködtem, hogy jaj, mikor telt el 9 év azóta.... :P
Tessini sajtos pite (Käsekuchen aus dem Tessin)
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg leveles tészta, 1 hagyma, 25 dkg főtt, füstölt
sonka, 30-35 dkg ementáli sajt, 4 tojás, 2 dl tejszín, 2 nagy evőkanál tejföl,
só, bors, szerecsendió, kevés liszt.
Elkészítése: A leveles tésztát lisztezett felületen körré nyújtjuk, és
kibélelünk vele egy 26 cm-es mélyebb piteformát. Az aljába szórjuk a finomra
aprított hagymát, eloszlatjuk rajta a kis kockákra vágott sonkát, és befedjük a
nagy lyukú reszelőn lereszelt sajttal. A tojást felverjük, sóval, borssal és
szerecsendióval ízesítjük, majd elkeverjük a tejföllel meg a tejszínnel.
Ráöntjük a sajtra, kissé elegyengetjük, illetve megrázzuk a formát, hogy jól
befolyjon a massza a hozzávalók közé, majd 180 fokra előmelegített sütőben 35-40
percig sütjük. Miután kivesszük, 5-10 percig hűlni hagyjuk, majd
szeletelhetjük.
Tipp: Egyes helyeken szeletelt gombát is tesznek bele.
EK- 2016/9
EK- 2016/9
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése