2016. augusztus 17., szerda

Tessini sajtos pite (Käsekuchen aus dem Tessin)

A Svájcban eltöltött 4 hónap emlékére. Már 15 éve, hogy ott voltam. Nemrég még azon siránkoztam és szörnyűlködtem, hogy jaj, mikor telt el 9 év azóta.... :P 


Tessini sajtos pite (Käsekuchen aus dem Tessin)

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg leveles tészta, 1 hagyma, 25 dkg főtt, füstölt sonka, 30-35 dkg ementáli sajt, 4 tojás, 2 dl tejszín, 2 nagy evőkanál tejföl, só, bors, szerecsendió, kevés liszt.

Elkészítése: A leveles tésztát lisztezett felületen körré nyújtjuk, és kibélelünk vele egy 26 cm-es mélyebb piteformát. Az aljába szórjuk a finomra aprított hagymát, eloszlatjuk rajta a kis kockákra vágott sonkát, és befedjük a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajttal. A tojást felverjük, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, majd elkeverjük a tejföllel meg a tejszínnel. Ráöntjük a sajtra, kissé elegyengetjük, illetve megrázzuk a formát, hogy jól befolyjon a massza a hozzávalók közé, majd 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Miután kivesszük, 5-10 percig hűlni hagyjuk, majd szeletelhetjük.

Tipp: Egyes helyeken szeletelt gombát is tesznek bele. 

EK- 2016/9

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése