Amikor már unjuk a sima párolt szeletet, jó alternatíva, ha megtöltjük valamivel. Én musttal készítettem, és a keletkezett finom, savanykás-édeskés, karamellizálódott szósz isteni volt rajta.
Zöldséges párolt
sertéstekercs
Hozzávalók 4-5
személyre: 80 dkg sertéskaraj, 2 közepes cukkini, 1-2 piros, illetve sárga húsú
paprika, só, bors, fokhagymapor, olaj, 2-3 dl édes rozébor vagy must; a
tálaláshoz: fokhagymás főtt rizs.
Elkészítése: A
karajt vékony szeletekre vágjuk (8-10 szelet jön ki), majd jól kiklopfoljuk.
Megszórjuk só, bors, valamint fokhagymapor keverékével, és félretesszük. A
cukkinit sajtszeletelővel vékony szeletekre vágjuk, belső magvas részét nem
használjuk fel. A paprikákat kicsumázzuk és csíkokra daraboljuk. Lefektetünk
egy-egy hússzeletet, ráhelyezünk egymás mellé, hosszában két cukkiniszeletet
(jobb, ha rövidebbek a húsnál), majd keresztben ráteszünk 2-2 paprikacsíkot.
Szorosan feltekerjük, és megtűzzük fogpiszkálóval. Felforrósított olajon a
tekercseket hirtelen körbepirítjuk, majd az összeset visszatesszük a
serpenyőbe, ráöntjük a bort, és lefedve, gyakran átforgatva, 35-40 perc alatt
készre pároljuk. Ha szükséges, a folyadékot további borral vagy vízzel
pótoljuk, illetve ha a hús nem készül el ennyi idő alatt, tovább is lehet
párolni. Miután elkészült, a fogpiszkálókat óvatosan kiszedjük a tekercsekből,
rézsútosan kettévágjuk, és főtt rizzsel tálaljuk. A rizshez 4-5 cikk hámozott
fokhagymát adunk, és úgy főzzük meg.
KT-2016/11
KT-2016/11
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése