2016. október 21., péntek

Zöldséges párolt sertéstekercs

Amikor már unjuk a sima párolt szeletet, jó alternatíva, ha megtöltjük valamivel. Én musttal készítettem, és a keletkezett finom, savanykás-édeskés, karamellizálódott szósz isteni volt rajta.


Zöldséges párolt sertéstekercs

Hozzávalók 4-5 személyre: 80 dkg sertéskaraj, 2 közepes cukkini, 1-2 piros, illetve sárga húsú paprika, só, bors, fokhagymapor, olaj, 2-3 dl édes rozébor vagy must; a tálaláshoz: fokhagymás főtt rizs.


Elkészítése: A karajt vékony szeletekre vágjuk (8-10 szelet jön ki), majd jól kiklopfoljuk. Megszórjuk só, bors, valamint fokhagymapor keverékével, és félretesszük. A cukkinit sajtszeletelővel vékony szeletekre vágjuk, belső magvas részét nem használjuk fel. A paprikákat kicsumázzuk és csíkokra daraboljuk. Lefektetünk egy-egy hússzeletet, ráhelyezünk egymás mellé, hosszában két cukkiniszeletet (jobb, ha rövidebbek a húsnál), majd keresztben ráteszünk 2-2 paprikacsíkot. Szorosan feltekerjük, és megtűzzük fogpiszkálóval. Felforrósított olajon a tekercseket hirtelen körbepirítjuk, majd az összeset visszatesszük a serpenyőbe, ráöntjük a bort, és lefedve, gyakran átforgatva, 35-40 perc alatt készre pároljuk. Ha szükséges, a folyadékot további borral vagy vízzel pótoljuk, illetve ha a hús nem készül el ennyi idő alatt, tovább is lehet párolni. Miután elkészült, a fogpiszkálókat óvatosan kiszedjük a tekercsekből, rézsútosan kettévágjuk, és főtt rizzsel tálaljuk. A rizshez 4-5 cikk hámozott fokhagymát adunk, és úgy főzzük meg. 
KT-2016/11

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése