2017. január 25., szerda

Ezerszínű zöldségleves

Nagyon finom ez a sok zöldségből készült leves.


Ezerszínű zöldségleves (Minestrone alla veneta)

Hozzávalók 5-6 személyre: 2-3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 2 zellerszár, 3-4 krumpli, 20 dkg fagyasztott zöldborsó, 20 dkg brokkolirózsa, 2-3 hámozott paradicsom konzervből, 2 liter húsalaplé, 1 kis csokor petrezselyemzöld só, citromlé, sajt (lehetőleg parmezán).

Elkészítése: Fölforraljuk a húsalaplevet, picit sózzuk még, és belerakjuk a tetszés szerint darabolt gyökereseket. Kb. 5 perc után, további 5-5 perc különbséggel hozzáadjuk a krumplit, a zöldborsót meg a brokkolit. Az összedarabolt paradicsomot a brokkolival egyszerre adjuk a leveshez, és addig főzzük, míg minden meg nem puhul. Végül, ha szükséges vízzel vagy további húsalaplével hígítjuk, utánasózunk, illetve nagyon kevés citromlével igazítunk az ízén. Tálaláskor megszórjuk frissen aprított petrezselyemzölddel és finomra reszelt sajttal.

Tipp: Ha nincs húsalaplevünk, miután elkészült, 1-2 evőkanál olívaolajat önthetünk a levesre.
KT - 2017/2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése