Nagyon finom ez a sok zöldségből készült leves.
Ezerszínű zöldségleves
(Minestrone alla veneta)
Hozzávalók 5-6
személyre: 2-3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 2 zellerszár, 3-4 krumpli, 20
dkg fagyasztott zöldborsó, 20 dkg brokkolirózsa, 2-3 hámozott paradicsom
konzervből, 2 liter húsalaplé, 1 kis csokor petrezselyemzöld só, citromlé, sajt
(lehetőleg parmezán).
Elkészítése:
Fölforraljuk a húsalaplevet, picit sózzuk még, és belerakjuk a tetszés szerint
darabolt gyökereseket. Kb. 5 perc után, további 5-5 perc különbséggel
hozzáadjuk a krumplit, a zöldborsót meg a brokkolit. Az összedarabolt
paradicsomot a brokkolival egyszerre adjuk a leveshez, és addig főzzük, míg
minden meg nem puhul. Végül, ha szükséges vízzel vagy további húsalaplével
hígítjuk, utánasózunk, illetve nagyon kevés citromlével igazítunk az ízén.
Tálaláskor megszórjuk frissen aprított petrezselyemzölddel és finomra reszelt
sajttal.
Tipp: Ha nincs
húsalaplevünk, miután elkészült, 1-2 evőkanál olívaolajat önthetünk a levesre.
KT - 2017/2
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése