Ez még mindig a "Használjuk fel azt ami van" nevű projekt része. És lekvár szinte mindenkinél van a kamrában! Most a tavalyi szederlekvárból használtam fel egy üveggel. A lekvárt én főztem, a szeder a kertünkben termett, és fruktózzal van(volt) édesítve nem túl édesre.
Szederkupola
Hozzávalók
4 személyre: 1 kis üveg szederlekvár (25-30 dkg), 4 dl habtejszín, 1-2 evőkanál
porcukor, 12 g zselatinpor, 30 ml víz.
a
tálaláshoz: nagyon kevés tejszínhab, néhány szem fagyasztott szeder,
citromfűlevél.
Elkészítése:
A zselatint beáztatjuk a vízbe, és félretesszük. A habtejszínt keményre verjük
a porcukorral. A zselatint felmelegítjük, elvegyítjük 2 evőkanál tejszínhabbal,
majd a lekvárral felváltva lazán beleforgatjuk a többi tejszínhabba. Fóliával
bélelt kelyhekbe vagy formákba adagoljuk, és hűtőben hagyjuk megdermedni.
Tálalás előtt a szederkrémet tányérokra borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, és
tejszínhabbal, szederszemmel, ileltve citromfűvel díszítjük.
KT - 2017/3
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése