Néha kimondottan vágyunk arra, hogy az étel ne 2 perc alatt legyen meg, és főleg ne másodpercek alatt kelljen, rohanás közben elfogyasztani. Nos, ez ilyen. Van némi munka vele, de persze, nem sok, és időben sem vesz fel órákat, mégis a ráérősség az első gondolat, amikor rátekintünk. Kellemes ráérős reggelizést!
Gazdag villásreggeli
Hozzávalók 2 személyre: 1 üveg spárgakonzerv (vagy 10-12 szál friss fehér
spárga), 10-12 szelet császárszalonna, 4 tojás, 10 dkg füstölt lazac, 2 szelet
pirított kenyér, só, ecet;
a tálaláshoz: friss zöldségek (uborka, paprika, esetleg retk, újhagyma),
olajbogyó, zöld fűszerek (kapor vagy petrezselyemzöld).
Elkészítése: A
spárgakonzervet leszűrjük, a spárgasípokat pedig óvatosan beletekerjük egy-egy
baconszeletbe. Hőálló tálba sorakoztatjuk, és 230 fokra előmelegített sütőben
10-15 perc alatt pirosra sütjük. Ha friss spárgából dolgozunk, akkor előzőleg
meghámozzuk őket, majd kb. 2 percig főzzük enyhén sós vízben, és utána tekerjük
baconba, illetve sütjük meg. Egy edényben vizet forralunk, jól megsózzuk,
öntünk hozzá 1-2 evőkanál ecetet, majd óvatosan beleütjük a tojásokat is
vigyázva, hogy egészben maradjanak. Kb. 3 percig hagyjuk csendesen főni (a víz ne
bugyogjon), majd szűrőkanállal nagyon hideg vízbe tesszük át. Ezalatt
megpirítjuk a kenyeret, illetve előkészítjük a többi hozzávalót meg a
zöldségeket. Mindent tálra rendezünk, és kínáljuk. Tea, kávé, gyümölcslé,
esetleg friss turmix is kerülhet mellé az asztalra.
KT - 2017/4
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése