Gyermekekkel talán így könnyebben meg lehet etetni a zöldségeket is...
Zöldségvonat
mártogatóssal
Hozzávalók: 4-5
színes húsú kaliforniai vagy más paprika, sárgarépa, karalábé, uborka, retek,
paradicsom vagy más, tetszés szerinti zöldségek;
a mártogatóshoz:
10-15 dkg tehéntúró, néhány evőkanál joghurt, só, citromlé, petrezselyemzöld,
1-2 evőkanál olívaolaj.
Elkészítése: A paprikáknak levágjuk felső harmadát, majd óvatosan
kivájjuk a belsejüket. Sárgarépát, retket, uborkát nem túl vékony karikákra
vágunk, és fogpiszkálóval a paprikákhoz illesztjük kerék gyanánt. A többi
zöldséget meghámozzuk, kis hasábokra vágjuk és beleállítjuk a kivájt
paprikákba. Ezután a paprikákat sorban egymás mögé állítjuk, mint a vonatok
vagonjait. A mártogatóshoz a túrót simára keverjük, joghurttal tetszés szerint
lazítjuk, és sóval, citromlével és finomra aprított petrezselyemzölddel
ízesítjük. Végül elkeverjük az olívaolajjal is.
EK - 2017/6
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése