Bár már kissé lejárt az ideje a rebarbarának, azért még van a kertekben, és a boltban is láttam, hogy árulják. Az "más tál tészta", hogy az én tortám éppen húsvétkor készült, és maga a fotó is így kissé "le van járva". Azért az finom lenne most is. :)
Fordított
rebarbarás torta
Hozzávalók a
morzsához: 20 dkg liszt, 5 dkg cukor, 2 csipet só, 12,5 dkg olvasztott vaj;
a krémhez: 3
tojás, 10 dkg cukor, 65 dkg tehéntúró, 3 evőkanál liszt;
továbbá: 60 dkg
rebarbara, 3 evőkanál cukor, 5 dkg hideg vaj, kb. 2 dl tejszínhab,
csokoládécukorka vagy egyéb díszítőelemek.
Elkészítése: A
rebarbarát jól megmossuk, végeit levágjuk, a többit pedig ujjnyi széles
darabokra vágjuk. Rászórjuk a cukrot, és néha átforgatva állni hagyjuk. A krém
hozzávalóit simára keverjük, és félretesszük. A morzsához a lisztet, a cukrot
meg a sót tálba tesszük, rácsorgatjuk az olvasztott vajat, és kézzel morzsásra
dolgozzuk. Sütőpapírral kibélelt kerek forma alján szétosztjuk az apróra
felkockázott hideg vajat, majd eloszlatjuk rajta a rebarbarát, és rácsorgatjuk
a kiengedett levét. Ezután rásimítjuk a túrós krémet, végül pedig rászórjuk a
morzsát, és finoman lenyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, de a
hőt azonnal levesszük 170 fokra, és 1 óra alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd tálcára
borítjuk, tejszínhabbal és csokoládécukorkákkal díszítjük.
Megjegyzés: A
tortát lehetőleg ne kapcsos tortaformában süssük, mert megtörténhet, hogy
kifolyik a leve. Legjobb egy magas falú pitesütő forma.
KT - 2017/6
KT - 2017/6
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése