2017. június 13., kedd

Fordított rebarbarás torta

Bár már kissé lejárt az ideje a rebarbarának, azért még van a kertekben, és a boltban is láttam, hogy árulják. Az "más tál tészta", hogy az én tortám éppen húsvétkor készült, és maga a fotó is így kissé "le van járva". Azért az finom lenne most is. :) 


Fordított rebarbarás torta

Hozzávalók a morzsához: 20 dkg liszt, 5 dkg cukor, 2 csipet só, 12,5 dkg olvasztott vaj;
a krémhez: 3 tojás, 10 dkg cukor, 65 dkg tehéntúró, 3 evőkanál liszt;
továbbá: 60 dkg rebarbara, 3 evőkanál cukor, 5 dkg hideg vaj, kb. 2 dl tejszínhab, csokoládécukorka vagy egyéb díszítőelemek.

Elkészítése: A rebarbarát jól megmossuk, végeit levágjuk, a többit pedig ujjnyi széles darabokra vágjuk. Rászórjuk a cukrot, és néha átforgatva állni hagyjuk. A krém hozzávalóit simára keverjük, és félretesszük. A morzsához a lisztet, a cukrot meg a sót tálba tesszük, rácsorgatjuk az olvasztott vajat, és kézzel morzsásra dolgozzuk. Sütőpapírral kibélelt kerek forma alján szétosztjuk az apróra felkockázott hideg vajat, majd eloszlatjuk rajta a rebarbarát, és rácsorgatjuk a kiengedett levét. Ezután rásimítjuk a túrós krémet, végül pedig rászórjuk a morzsát, és finoman lenyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, de a hőt azonnal levesszük 170 fokra, és 1 óra alatt készre sütjük.  A formában hagyjuk kihűlni, majd tálcára borítjuk, tejszínhabbal és csokoládécukorkákkal díszítjük.


Megjegyzés: A tortát lehetőleg ne kapcsos tortaformában süssük, mert megtörténhet, hogy kifolyik a leve. Legjobb egy magas falú pitesütő forma.

KT - 2017/6


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2017. június 13., kedd

Fordított rebarbarás torta

Bár már kissé lejárt az ideje a rebarbarának, azért még van a kertekben, és a boltban is láttam, hogy árulják. Az "más tál tészta", hogy az én tortám éppen húsvétkor készült, és maga a fotó is így kissé "le van járva". Azért az finom lenne most is. :) 


Fordított rebarbarás torta

Hozzávalók a morzsához: 20 dkg liszt, 5 dkg cukor, 2 csipet só, 12,5 dkg olvasztott vaj;
a krémhez: 3 tojás, 10 dkg cukor, 65 dkg tehéntúró, 3 evőkanál liszt;
továbbá: 60 dkg rebarbara, 3 evőkanál cukor, 5 dkg hideg vaj, kb. 2 dl tejszínhab, csokoládécukorka vagy egyéb díszítőelemek.

Elkészítése: A rebarbarát jól megmossuk, végeit levágjuk, a többit pedig ujjnyi széles darabokra vágjuk. Rászórjuk a cukrot, és néha átforgatva állni hagyjuk. A krém hozzávalóit simára keverjük, és félretesszük. A morzsához a lisztet, a cukrot meg a sót tálba tesszük, rácsorgatjuk az olvasztott vajat, és kézzel morzsásra dolgozzuk. Sütőpapírral kibélelt kerek forma alján szétosztjuk az apróra felkockázott hideg vajat, majd eloszlatjuk rajta a rebarbarát, és rácsorgatjuk a kiengedett levét. Ezután rásimítjuk a túrós krémet, végül pedig rászórjuk a morzsát, és finoman lenyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, de a hőt azonnal levesszük 170 fokra, és 1 óra alatt készre sütjük.  A formában hagyjuk kihűlni, majd tálcára borítjuk, tejszínhabbal és csokoládécukorkákkal díszítjük.


Megjegyzés: A tortát lehetőleg ne kapcsos tortaformában süssük, mert megtörténhet, hogy kifolyik a leve. Legjobb egy magas falú pitesütő forma.

KT - 2017/6


Nincsenek megjegyzések: