2017. augusztus 27., vasárnap

Kajszibarack-alma dzsem

Bár már kissé lejárt a kajszibarack ideje, azért nálunk még lehet kapni itthonit. Vagy ha nem, őszibarackkal is éppolyan finom lehet. A kertünkben letermett már egy adag őszibarack, a koraibb fajta, de még van, ami csak ezután érik. Rászolgál a nevére. :) 


Kajszibarack-alma dzsem

Hozzávalók 2-3 üveghez: 50 dkg kajszibarack (mag nélkül mérve), 50 dkg alma (hámozás, reszelés után mérve), 1 zöldcitrom leve, 10 dkg cukor.

Elkészítése: A gyümölcsöket alaposan megmossuk, a kajszinak eltávolítjuk a magját, az almát meghámozzuk, majd lereszeljük a nagy lyukú reszelőn, és meglocsoljuk a zöldcitrom levével. A kajszit tetszés szerint feldaraboljuk, majd az almával együtt főni tesszük. Kb. 15 percnyi főzés után hozzáadjuk a cukrot, és állandóan kavargatva további 5-10 percig főzzük. Csírátlanított száraz üvegekbe adagoljuk, ledugaszoljuk, fejtetőre állítjuk, és pokrócok között, szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.


EK - 2017/7


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése