Bár már kissé lejárt a kajszibarack ideje, azért nálunk még lehet kapni itthonit. Vagy ha nem, őszibarackkal is éppolyan finom lehet. A kertünkben letermett már egy adag őszibarack, a koraibb fajta, de még van, ami csak ezután érik. Rászolgál a nevére. :)
Kajszibarack-alma
dzsem
Hozzávalók 2-3
üveghez: 50 dkg kajszibarack (mag nélkül mérve), 50 dkg alma (hámozás, reszelés
után mérve), 1 zöldcitrom leve, 10 dkg cukor.
Elkészítése: A gyümölcsöket alaposan megmossuk, a kajszinak eltávolítjuk
a magját, az almát meghámozzuk, majd lereszeljük a nagy lyukú reszelőn, és
meglocsoljuk a zöldcitrom levével. A kajszit tetszés szerint feldaraboljuk,
majd az almával együtt főni tesszük. Kb. 15 percnyi főzés után hozzáadjuk a
cukrot, és állandóan kavargatva további 5-10 percig főzzük. Csírátlanított
száraz üvegekbe adagoljuk, ledugaszoljuk, fejtetőre állítjuk, és pokrócok
között, szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
EK - 2017/7
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése