Az ötlet INNEN, de a palacsinta tésztája és a krém sem a recept szerint készült. Az íze nagyon-nagyon finom. Bármilyen gyümölccsel készíthető.
Gyümölcsös-túrókrémes
palacsintatorta
Hozzávalók a
palacsintához: 25 dkg liszt, 2 evőkanál
kakaópor, 2 tasak vaníliás cukor, 2 csipet só, 1 mokkáskanál sütőpor, 2 tojás,
3 dl tej, 4-5 dl víz, kevés olaj;
a krémhez: 50 dkg
tehéntúró, 10 dkg cukor, 5 dl habtejszín, 20 g zselatinpor, ½ dl ananászlé;
továbbá: 20-25
dkg eper, 3-4 kivi, 1 ananászkonzerv, néhány szem szeder, 2 dl habtejszín, 1
evőkanál porcukor.
Elkészítése: A palacsinta hozzávalóit simára keverjük, majd enyhén
olajozott serpenyőben 12-13 palacsintát sütünk belőle. A gyümölcsöket
megmossuk, a kivit meghámozzuk, illetve a konzervet leszűrjük. A krémhez a
zselatinport beáztatjuk 0,5 dl ananászlébe, a túrót simára keverjük a cukorral,
illetve a habtejszínt keményre verjük. A beáztatott zselatint nagyon kis lángon
felolvasztjuk, elkeverjük néhány evőkanálnyi tejszínhabbal, majd a háromféle
hozzávalót lazán összeforgatjuk. A gyümölcsöket kockára vágjuk és félretesszük.
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk néhány palacsintával (kb. 4 darabra van
szükség), majd kb. egyujjnyi krémet kenünk rá, illetve ezen szétoszlatunk némi
gyümölcskockát. Ezután 5-6 palacsinta közepére 1-1 nagy evőkanálnyi krémet halmozunk,
ráteszünk néhány eper-, kivi- és ananaászkockát, majd mindegyiket batyuszerűen
összefogjuk, és a formába helyezzük. Ezután a maradék krémet a batyukra
simítjuk úgy, hogy a hézagokat is jól megtöltjük vele. A lelógó
palacsintarészeket felhajtjuk, és egy másik palacsintával letakarjuk, végül pedig egy rózsaszerűen összetekert
palacsintával, porcukorral felvert tejszínhabbal és gyümölccsel díszítjük.
PAL/2017
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése