2017. szeptember 13., szerda

Gyümölcsös-túrókrémes palacsintatorta

Az ötlet INNEN, de a palacsinta tésztája és a krém sem a recept szerint készült. Az íze nagyon-nagyon finom. Bármilyen gyümölccsel készíthető. 


Gyümölcsös-túrókrémes palacsintatorta

Hozzávalók a palacsintához: 25  dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor, 2 tasak vaníliás cukor, 2 csipet só, 1 mokkáskanál sütőpor, 2 tojás, 3 dl tej, 4-5 dl víz, kevés olaj;
a krémhez: 50 dkg tehéntúró, 10 dkg cukor, 5 dl habtejszín, 20 g zselatinpor, ½ dl ananászlé;
továbbá: 20-25 dkg eper, 3-4 kivi, 1 ananászkonzerv, néhány szem szeder, 2 dl habtejszín, 1 evőkanál porcukor.

Elkészítése: A palacsinta hozzávalóit simára keverjük, majd enyhén olajozott serpenyőben 12-13 palacsintát sütünk belőle. A gyümölcsöket megmossuk, a kivit meghámozzuk, illetve a konzervet leszűrjük. A krémhez a zselatinport beáztatjuk 0,5 dl ananászlébe, a túrót simára keverjük a cukorral, illetve a habtejszínt keményre verjük. A beáztatott zselatint nagyon kis lángon felolvasztjuk, elkeverjük néhány evőkanálnyi tejszínhabbal, majd a háromféle hozzávalót lazán összeforgatjuk. A gyümölcsöket kockára vágjuk és félretesszük. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk néhány palacsintával (kb. 4 darabra van szükség), majd kb. egyujjnyi krémet kenünk rá, illetve ezen szétoszlatunk némi gyümölcskockát. Ezután 5-6 palacsinta közepére 1-1 nagy evőkanálnyi krémet halmozunk, ráteszünk néhány eper-, kivi- és ananaászkockát, majd mindegyiket batyuszerűen összefogjuk, és a formába helyezzük. Ezután a maradék krémet a batyukra simítjuk úgy, hogy a hézagokat is jól megtöltjük vele. A lelógó palacsintarészeket felhajtjuk, és egy másik palacsintával letakarjuk, végül  pedig egy rózsaszerűen összetekert palacsintával, porcukorral felvert tejszínhabbal és gyümölccsel díszítjük.


PAL/2017



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése