Most még van, és finom a paradicsom. Használjuk hát ki, tegyük minél több ételbe!
Paradicsomos
pirított karfiol
Hozzávalók 2-3
személyre: 5 dkg hajszálvékony császárszalonna, 80 dkg karfiol, 2-3 paradicsom,
5-6 cikk fokhagyma, 1 kisebb csípős paprika, 5-6 szardella (ajóka -
elhagyható), 4-5 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál fehérborecet, só, bors, 1 kis
csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: Egy edényben szárazon megpirítjuk a
császárszalonnát, majd konyhai papírtörlőre szedjük, és félreteszsük. A
zsiradékra ráöntjük az olajat, és rádobjuk a jól megmosott, kis rózsákra
szedett karfiolt, illetve a finomra aprított csípős paprikát. 2-3 evőkanálnyi
vizet öntve egyszerre hozzá, lefedve, gyakran megkavarva, illetve a vizet
folyamatosan pótolva 8-10 perc alatt roppanósra pároljuk. Hagyjuk, hogy az
összes folyadék elpárologjun, illetve a karfiol kissé meg is piruljon. Amikor
megpuhult, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, illetve fokhagymát, rálocsoljuk
az ecetet, megsózzuk, megborsozzuk, és néha megkavarva néhány percig együtt
pároljuk még. Ha elkészült, elkavarjuk benne a szardellát, illetve megszórjuk
aprított petrezselyemzölddel, és a félretett ropogós császárszalonnával
tálaljuk.
FF - 2017/8
BA - 2018/6.
FF - 2017/8
BA - 2018/6.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése