Tiramisu
palacsintatorta
Hozzávalók 4-6
személyre: 10 dkg fehérliszt, 5 dkg teljes kiőrlésű liszt, 1 teáskanál sütőpor,
1 csipet só, 1 evőkanál cukor, 2-3 evőkanál olaj, 2 dl tej, 2 tojás;
a krémhez: 30 dkg
mascarpone, 2 dl habtejszín, 2-3 evőkanál porcukor, 1-2 evőkanál instant kávé,
kakaópor.
Elkészítése: A tojássárgáját
kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az összevegyített száraz hozzávalókat,
és végül simára dolgozzuk a tejjel meg az olajjal. A tojásfehérjét keményre
verjük, és lazán beleforgatjuk. Enyhén olajozott forró serpenyőbe egy-egy
evőkanálnyi masszát öntünk úgy, hogy hosszúkás, babapiskótaszerű alakzatokat
kapjunk. Amikor a tetején hólyagocskák jelennek meg, szilikonlapáttal
megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. A krémhez keményre verjük a
tejszínt 1 evőkanál porcukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a szintén
porcukorral kikevert mascarponéba. A krémet ízlés szerint 1-2 evőkanál instant
kávéval ízesítjük, majd habzsákba tesszük, és megtöltjük vele a
palacsintapiskótákat. A tetejét megszórjuk kakaóporral, és kínálhatjuk is.
PAL/2017
Nagyon guszta, de szívesen ennék belőle én is!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik, köszönöm! :)
VálaszTörlés