2017. december 15., péntek

Ehető karácsonyfadíszek: Habkarika

Sokféleképpen lehet karácsonyfát díszíteni, manapság pláne sok a lehetőség. És e sok lehetőség közül az egyik az, amikor olyan díszeket aggatunk a fára, amelyek megehetőek. Mondhatni végtelen ezen díszeknek is a tárháza, én most az egyik legismertebbet muatom be, a habkarikát. A következő napokban lesznek másféle ehető díszek is, figyeljétek a blogot! :) 


Habkarika

Hozzávalók: 3 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 2 csipet só, 1 púpozott evőkanál kukoricakeményítő, ételfesték, különféle szórócukrok.
Elkészítése:  A tojásfehérjét keményre verjük a sóval, majd kanalanként beleadagoljuk a cukrot, miközben folyamatosan verjük tovább. Addig verjük, míg a hab kemény, formáját jól megtartó nem lesz. Ekkor óvatosan beleforgatjuk a keményítőt is. A habot sima vagy csillagcsöves habzsákba kanalazzuk, és sütőpapírral bélelt tepsire köröket, vagy apró halmokból formázott karikákat nyomunk. Ha szeretnénk, megszórhatjuk különféle szórócukrokkal, vagy a habot különböző színekkel meg is festhetjük. A tepsiket 130 fokra előmelegített sütőbe toljuk, de a hőt azonnal levesszük 100 fokra, és légkeverésen kb. 1 órán át sütjük-szárítjuk. Ekkor kivesszük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni, majd késsel óvatosan felszedjük a karikákat a papírról. Zsinórt fűzünk mindegyikbe, és már akaszthatjuk is a fenyőfára.

EK - 2017/12.



2 megjegyzés: