.A szüreti menü második része, a leves. Lehet csirkés-szőlőset is készíteni, de az lehet, sokaknak szokatlan lenne. Aki a klasszikus ízvilágot szereti, annak az alábbi leves biztosan be fog jönni. :)
Kolbászos-vörösboros
leves
Hozzávalók (4
személyre): 30 dkg paprikás pikáns
kolbász, 2-3 sárgarépa, 1 hagyma, 10 dkg rizs, 2-3 dl száraz vörösbor, só,
petrezselyemzöld, tejföl, 1 evőkanál olaj.
Elkészítése: A felforrósított
olajon kissé megpirítjuk a vékony karikákra vágott kolbászt, hogy a benne levő
zsiradékot kiengedje. Rádobjuk a finomra aprított hagymát meg a kis kockákra
vágott sárgarépát, és néhány percig együtt dinszteljük. Ekkor felöntjük a
borral meg 1-2 pohár vízzel, beletesszük a rizst, és néha megkavarva addig
főzzük, míg minden meg nem puhul. A végén, ha kell, további vízzel hígítjuk,
kiforraljuk, szükség szerint utánasózunk, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel,
és tejföllel tálaljuk.
KAL - 2019.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése