Itt a szüreti főétel is! :)
Mustban párolt
sertéstarja káposztával
Hozzávalók (4
személyre): 80 dkg csont nélküli sertéstarja, só, bors, pirospaprika,
fokhagymapor, liszt, zsiradék, 3 hagyma, 5 dl must;
a körethez: 1 kis
fej fehér káposzta, só;
továbbá: 2
csapott evőkanál étkezési keményítő, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk,
megszórjuk a só, bors, pirospaprika és fokhagymapor keverékével, majd lisztbe
forgatjuk, és felforrósított zsiradékon mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk.
A szeleteket hőálló edénybe fektetjük, eloszlatjuk rajta a nagyobb darabokra
vágott hagymát, aláöntjük a mustot, illetve ha szükséges, kevés vizet is, és
lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megpároljuk. Ha
szükséges, többet hagyjuk. Miután a hús megpuhult, a hőt 220 fokra emelve, fedő
nélkül 5-10 perc alatt kissé rápirítunk. A húst kiszedjük és melegen tartjuk. A
visszamaradt pecsenyelevet átszűrjük egy kisebb edénybe, a keményítőt
elkeverjük kevés hideg vízzel, majd a pecsenyeléhez öntjük. Ha szükséges
hígítjuk, majd jól kiforraljuk. Sóval, borssal, esetleg citromlével
utánaízesítünk. A káposztát félbe, majd cikkekre vágjuk, és sós vízben
roppanós-puhára főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, hagyjuk kissé lecsepegni, majd
mártással meglocsolva, petrezselyemzölddel megszórva a tarjaszeletekkel
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése