Az őszre, szüretidőre, szőlőre való tekintettel a következőkben egy komplett szüreti menüt hozok nektek. Az ételek mindegyikében benne van a szőlő valamilyen formában... Tartsatok velem. :)
Pikáns szőlős
saláta
Hozzávalók (4
személyre): 50 dkg vegyes szőlő, 10 dkg cheddar sajt, 10 dkg edami sajt, 10 dkg
füstölt sonka, ½ piros húsú kápia paprika, 1-1 marék dióbél és hámozott tökmag;
az öntethez: ½
citrom leve, 4 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál méz, ½ teáskanál csilipor, só.
Elkészítése: A szőlőféléket megmossuk, kettévágjuk, és ha
szükséges, kimagozzuk. A sajtokat meg a sonkát kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk, a
paprikát pedig picire kockázzuk. Tálba tesszük az összevágott alapanyagokat,
hozzáadjuk a megpirított dióbelet és tökmagot, majd jól összeforgatjuk. Az öntet
hozzávalóit habverővel elkeverjük, vagy kisebb befőttesüvegbe téve jól
összerázzuk, és a salátára öntjük. A csiliporból kevesebbet vagy többet is
lehet tenni, vagy akár el is hagyható.
KAL - 2019.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése