2018. szeptember 22., szombat

Pikáns szőlős saláta


Az őszre, szüretidőre, szőlőre való tekintettel a következőkben egy komplett szüreti menüt hozok nektek. Az ételek mindegyikében benne van a szőlő valamilyen formában... Tartsatok velem. :) 


Pikáns szőlős saláta 

Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg vegyes szőlő, 10 dkg cheddar sajt, 10 dkg edami sajt, 10 dkg füstölt sonka, ½ piros húsú kápia paprika, 1-1 marék dióbél és hámozott tökmag;
az öntethez: ½ citrom leve, 4 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál méz, ½ teáskanál csilipor, só.

Elkészítése:  A szőlőféléket megmossuk, kettévágjuk, és ha szükséges, kimagozzuk. A sajtokat meg a sonkát kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk, a paprikát pedig picire kockázzuk. Tálba tesszük az összevágott alapanyagokat, hozzáadjuk a megpirított dióbelet és tökmagot, majd jól összeforgatjuk. Az öntet hozzávalóit habverővel elkeverjük, vagy kisebb befőttesüvegbe téve jól összerázzuk, és a salátára öntjük. A csiliporból kevesebbet vagy többet is lehet tenni, vagy akár el is hagyható.

KAL - 2019.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése