Isteni finom csirkecomb, lazán, egyszerűen...
Mustban, borban
pácolt csirkecomb
Hozzávalók (4
személyre): 4 egész csirkecomb, 80 dkg apró szemű krumpli, 2 sárgarépa, 1
póréhagyma, 2 dl fehérbor, 5 dl must, 2 teáskanál só, ½ - ½ teáskanál őrölt
bors, pirospaprika, fokhagyma- és gyömbérpor, késhegynyi csilipehely, 1-2
teáskanál friss vagy szárított rozmaring, olívaolaj.
Elkészítése: A rozmaring kivételével a fűszereket
összekeverjük, majd a keverékkel megszórjuk a csirkecombokat. Hagyjuk állni egy
keveset, majd tálba tesszük, és ráöntjük a bort meg a mustot. Lehetőleg egy
éjszakán át, de legalább 2-3 óráig hagyjuk pácolódni, majd hőálló edénybe
tesszük. A zöldségeket meghámozzuk, a krumplit, ha szép apró, egészben hagyjuk,
a sárgarépát meg a póréhagymát nagyobb hasábokra vágjuk. Tálba tesszük,
rászórjuk a megmaradt fűszerkeveréket meg a rozmaringot, meglocsoljuk kevés
olívaolajjal, és kézzel jól összeforgatjuk. A combok köré tesszük, meglocsoljuk
az egészet még 2-3 evőkanálnyi olívaolajjal, aláöntjük a páchoz használt boros
mustot, és lefedve, 180 fokos sütőben 40-50 percig pároljuk. Ezután 220 fokra
emeljük a hőt, és fedő nélkül 5-10 perc alatt, néha meglocsolva, ropogósra
pirítjuk.
ÉÍ - 2018/ŐSZ
BA - 2018/10
Pulpe de pui înăbuşite în must şi vin
Ingrediente pentru 4 persoane: 4 pulpe de pui
întregi, 800 g cartofi mici, 2 morcovi, 1 praz, 200 ml vin alb, 500 ml must de
struguri, 2 linguriţe sare, câte o ½ linguriţă piper, boia de ardei dulce,
usturoi granulat şi praf de ghimbir, 1 praf de chili, 1-2 linguriţe rozmarin
proaspăt sau uscat, ulei de măsline.
Prepararea: Se amestecă condimentele, mai puţin
rozmarinul, şi cu amestecul obţinut se presară pulpele de pui. Se lasă deoparte
puţin, după care se pun într-un vas, se toarnă vinul şi mustul şi se pun la
rece pentru câteva ore, sau peste noapte. Se transferă apoi pulpele într-un vas
termorezistent. Se curăţă legumele, cartofii se lasă întregi, iar restul se
taie în bucăţi mai mari. Se pun într-un vas, se presară cu amestecul de
condimente rămas, se adaugă şi rozmarinul, se stropeşte cu ulei de măsline, şi
se amestecă bine cu mâna. Se pun legumele de jur împrejurul pulpelor, se mai
stropeşte totul cu 2-3 linguri de ulei de măsline, se toarnă amestecul de vin
şi must, se acoperă şi se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 40-50
minute. Se descoperă apoi vasul, se ridică temperatura la 220 grade şi se mai
lasă 5-10 minute ca pulpele să se rumenească.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése