2018. november 11., vasárnap

Fűszeres almakompót


Csak úgy, nassolni, vagy egy töményebb ebéd után bizonyára jólesik ez a könnyed, ízgazdag almakompót. Nálunk mindenki nagyon szereti, nem is tudom, miért nem csinálom gyakrabban.


Fűszeres almakompót 

Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg alma (jó, ha többféle is van), 1 fahéjrúd, 1 csillagánizs, 3-4 szegfűszeg, 1 citrom, cukor (nálam xilit), 1 csipet só.

Elkészítése:  Felforralunk kb. 1,5 liter vizet, hozzáadjuk a fűszereket, illetve a citrom lehámozott héját, és néhány percig forrni hagyjuk. Ezután beledobjuk a meghámozott, tetszés szerint darabolt almát, 1 csipet sóval, ízlés szerinti cukorral és citromlével ízesítjük, és addig főzzük, míg az alma éppencsak megpuhul, de nem fő szét (max. 5-6 perc). Ezután hagyjuk langyosra hűlni, majd kínáljuk.

Megjegyzés: Ha különlegessé szeretnénk tenni, 1-2 dl almaborral, vagy egy kis kupica fehér rummal is ízesíthetjük. Természetesen, ezt csak akkor, ha gyerekeknek nem kell enni belőle.


KAL./2019.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett! Általában télen szoktam almakompótot csinálni, hasonlóan mint Te :-)

    VálaszTörlés