Csak úgy, nassolni, vagy egy töményebb ebéd után bizonyára jólesik ez a könnyed, ízgazdag almakompót. Nálunk mindenki nagyon szereti, nem is tudom, miért nem csinálom gyakrabban.
Fűszeres
almakompót
Hozzávalók (4
személyre): 60 dkg alma (jó, ha többféle is van), 1 fahéjrúd, 1 csillagánizs,
3-4 szegfűszeg, 1 citrom, cukor (nálam xilit), 1 csipet só.
Elkészítése: Felforralunk kb. 1,5 liter vizet, hozzáadjuk
a fűszereket, illetve a citrom lehámozott héját, és néhány percig forrni hagyjuk. Ezután beledobjuk a meghámozott, tetszés szerint darabolt almát, 1
csipet sóval, ízlés szerinti cukorral és citromlével ízesítjük, és addig
főzzük, míg az alma éppencsak megpuhul, de nem fő szét (max. 5-6 perc). Ezután
hagyjuk langyosra hűlni, majd kínáljuk.
Megjegyzés: Ha
különlegessé szeretnénk tenni, 1-2 dl almaborral, vagy egy kis kupica fehér
rummal is ízesíthetjük. Természetesen, ezt csak akkor, ha gyerekeknek nem kell
enni belőle.
KAL./2019.
1 megjegyzés:
Nagyon finom lehetett! Általában télen szoktam almakompótot csinálni, hasonlóan mint Te :-)
Megjegyzés küldése