2019. január 8., kedd

Sárgarépás és kolbászos rántott tekercs

Egy másik finomság a szilveszteri hidegtálról. Én hajszálvékony nyers sonkával készítettem, de lehet baconnal vagy "rendes" sonkával is csinálni. Így egy kicsit sós lett, mert a sonka eléggé sós volt, de az íze azért fenséges.


Sárgarépás és kolbászos rántott tekercs

Hozzávalók: 2-3 kisujjnyi vastag sárgarépa, 2-3 vékony kolbász, sajtszeletek, bacon vagy sonkaszeletek, liszt, 2-3 tojás, zsemlemorzsa, bő olaj, só.

Elkészítése: A sárgarépát meghámozzuk, és enyhén sós vízben néhány perc alatt roppanósra főzzük. Ezután a répát és a kolbászt kb. 2 ujjnyi hosszú darabokra vágjuk, illetve a sajtot és a sonkát (ha gépsonkát használunk) a répadarabok hosszával megegyező szélességű csíkokra vágjuk. A répát és a kolbászdarabokat beletekerjük egy-egy sajtcsíkba, majd az egészet sonkába vagy baconba. Ha szükséges, megtűzzük fogpiszkálóval. Ezután a tekercseket lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró bő olajban hirtelen kisütjük. Melegen is nagyon finom bármilyen körettel, de rézsútosan kettévágva hidegtálon is jól mutat.

EK - 2019/3.




Rulouri cu morcovi și cabanos

Ingrediente: 2-3 morcovi subțiri, 2-3 cabanoși, felii de cașcaval, felii subțiri de bacon sau felii de șuncă presată, făină, 2-3 ouă, pesmet, sare, piper, ulei.

Prepararea: Se curăță morcovii și în câteva minute se fierb al dente în apă cu sare. Se taie apoi împreună cu cabanosul în bucăți de cca. 3-4 cm, iar cașcavalul și șunca (dacă se prepară cu aceasta) se taie în fâșii a căror lățime corespunde cu lungimea bucăților de morcov. Morcovii și cârnații se înfășoară în câte o fâșie de cașcaval și una de bacon sau șuncă, după care se dă prin făină, ou bătut condimentat cu puțină sare și piper, iar la urmă, prin pesmet. Se prăjesc în baie de ulei, după care se scot pe șervet de hârtie. Se pot servi și cât sunt călduțe, dar după ce se răcesc, tăiate în două oblic, arată foarte bine pe bufetul suedez.


BA - 2019/2.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett, jól mutathatott az ünnepi asztalon, de gondolom gyorsan elfogyott :-)
    Nagyon jó lett a blogod új külseje is :-)

    VálaszTörlés