Sárgarépás és kolbászos rántott tekercs
Hozzávalók: 2-3 kisujjnyi vastag sárgarépa, 2-3 vékony kolbász, sajtszeletek, bacon vagy sonkaszeletek, liszt, 2-3 tojás, zsemlemorzsa, bő olaj, só.
Elkészítése: A sárgarépát meghámozzuk, és enyhén sós vízben néhány perc alatt roppanósra főzzük. Ezután a répát és a kolbászt kb. 2 ujjnyi hosszú darabokra vágjuk, illetve a sajtot és a sonkát (ha gépsonkát használunk) a répadarabok hosszával megegyező szélességű csíkokra vágjuk. A répát és a kolbászdarabokat beletekerjük egy-egy sajtcsíkba, majd az egészet sonkába vagy baconba. Ha szükséges, megtűzzük fogpiszkálóval. Ezután a tekercseket lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró bő olajban hirtelen kisütjük. Melegen is nagyon finom bármilyen körettel, de rézsútosan kettévágva hidegtálon is jól mutat.
EK - 2019/3.
Rulouri cu morcovi și cabanos
Ingrediente: 2-3 morcovi subțiri, 2-3 cabanoși, felii de cașcaval, felii subțiri de
bacon sau felii de șuncă presată, făină, 2-3 ouă, pesmet, sare, piper, ulei.
Prepararea: Se curăță morcovii și în câteva minute
se fierb al dente în apă cu sare. Se taie apoi împreună cu cabanosul în bucăți
de cca. 3-4 cm, iar cașcavalul și șunca (dacă se prepară cu aceasta) se taie în
fâșii a căror lățime corespunde cu lungimea bucăților de morcov. Morcovii și
cârnații se înfășoară în câte o fâșie de cașcaval și una de bacon sau șuncă,
după care se dă prin făină, ou bătut condimentat cu puțină sare și piper, iar
la urmă, prin pesmet. Se prăjesc în baie de ulei, după care se scot pe șervet
de hârtie. Se pot servi și cât sunt călduțe, dar după ce se răcesc, tăiate în
două oblic, arată foarte bine pe bufetul suedez.
BA - 2019/2.
1 megjegyzés:
Nagyon guszta lett, jól mutathatott az ünnepi asztalon, de gondolom gyorsan elfogyott :-)
Nagyon jó lett a blogod új külseje is :-)
Megjegyzés küldése