2019. december 7., szombat

Narancsos csokoládétallér

Hozok egy újabb (és még ezen kívül is hozok) finom aprósütireceptet. Már el lehet kezdeni sütni őket, hiszen ezek megállnak az ünnepig. Persze, feltéve, ha kellőképpen elrejtjük a család elől, hoyg ne fogyjanak el addig. :) 


Narancsos csokoládétallér

Hozzávalók (70-80 darabhoz): 20 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé, 25 dkg vaj vagy margarin, 10-15 dkg cukor, késhegynyi só, 2 tojás, 2 kezeletlen narancs reszelt héja, 50 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor;

Elkészítése: A csokoládét nagy lyukú reszelőn lereszeljük, félretesszük. Habosra kavarjuk a puha margarint a cukorral, a narancshéjjal meg a sóval, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és azokkal is jól eldolgozzuk. Végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a reszelt csokoládét, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd a tésztát háromfelé osztjuk, kb. 5 cm átmérőjű hengerré formázzuk, és fóliába tekerve hűtőbe tesszük néhány órára, amíg jól megdermed. Ezután kicsomagoljuk, ½ cm vastag tallérokra vágjuk, és sütőpapíros tepsire helyezzük nem túl közel egymáshoz, mert kissé megnőnek a kekszek. 200 fokos sütőben, légkeverésen 8-10 perc alatt megsütjük. Vigyázat, könnyen megéghet.
Megjegyzés: Ha szeretnénk, miután a tallérok kihűltek, mindegyiket megkenhetjük narancsos mázzal. Ehhez 20 dkg porcukrot jó simára keverünk 2 evőkanál narancs-, illetve 2 evőkanál citromlével, és 1-1 teáskanálnyi adagot kenünk egy-egy tallérra. Miután a máz megszilárdult, fogyasztható. Ha mázat kenünk a tallérokra, a tésztába kevesebb cukor is elég. 

NÚ - 2019/dec.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése