Hozok egy újabb (és még ezen kívül is hozok) finom aprósütireceptet. Már el lehet kezdeni sütni őket, hiszen ezek megállnak az ünnepig. Persze, feltéve, ha kellőképpen elrejtjük a család elől, hoyg ne fogyjanak el addig. :)
Narancsos
csokoládétallér
Hozzávalók (70-80 darabhoz): 20 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé, 25 dkg vaj vagy margarin, 10-15 dkg
cukor, késhegynyi só, 2 tojás, 2 kezeletlen narancs reszelt héja, 50 dkg liszt,
2 teáskanál sütőpor;
Elkészítése: A
csokoládét nagy lyukú reszelőn lereszeljük, félretesszük. Habosra kavarjuk a
puha margarint a cukorral, a narancshéjjal meg a sóval, majd egyenként
hozzáadjuk a tojásokat és azokkal is jól eldolgozzuk. Végül hozzáadjuk a
sütőporos lisztet és a reszelt csokoládét, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk,
majd a tésztát háromfelé osztjuk, kb. 5 cm átmérőjű hengerré formázzuk, és
fóliába tekerve hűtőbe tesszük néhány órára, amíg jól megdermed. Ezután
kicsomagoljuk, ½ cm vastag tallérokra vágjuk, és sütőpapíros tepsire helyezzük
nem túl közel egymáshoz, mert kissé megnőnek a kekszek. 200 fokos sütőben,
légkeverésen 8-10 perc alatt megsütjük. Vigyázat, könnyen megéghet.
Megjegyzés: Ha szeretnénk, miután a tallérok
kihűltek, mindegyiket megkenhetjük narancsos mázzal. Ehhez 20 dkg porcukrot jó
simára keverünk 2 evőkanál narancs-, illetve 2 evőkanál citromlével, és 1-1
teáskanálnyi adagot kenünk egy-egy tallérra. Miután a máz megszilárdult,
fogyasztható. Ha mázat kenünk a tallérokra, a tésztába kevesebb cukor is elég. NÚ - 2019/dec.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése