2011. március 9., szerda

Sült csuka

És elfogyott. Sok volt, finom volt... Volt. Sokféleképpen készítettem el, megnézhetitek ITT, ITT, ITT és ITT. És persze, ezeken kívül volt néhányszor csak úgy egyszerűen, sütőben sütve, zöldfűszerekkel. Az utolsó adagot is finoman szerettem volna elkészíteni. Ezúttal ez lett belőle:


Boros-kapribogyós sült csuka

Hozzávalók: egy kb. 1 kg-os konyhakész csuka, só, zöldbors, 3-4 cikk fokhagyma, 2-3 evőkanál kapribogyó, olaj, kb. 1 dl bor

Elkészíése:
A csukát jól megmossuk, felitatjuk róla a vizet, kb. ujjnyi távolságban bemetsszük és kívül-belül jól bedörzsöljük sóval és durvára tört zöldborssal. egy jénai tálba helyezzük a halat, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük és minden bemetszésbe belehelyezünk egyet. Ezután rászórjuk a kapribogyót, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, aláöntjük a bort és az edény fedelét rátéve jó félórára 40 percre a forró sütőbe toljuk. Ekkor levesszük a fedőt és még 10-15 percre visszatesszük, hogy szép pirosra süljön.
Mi csak így szoktuk enni, citromlevet nyomva rá. De bármilyen köret kerülhet mellé.
Elnézést a fotóért, amikor kivettem a sütőből, csak éppen kattintottam egyet, nem volt idő arra, hogy nagyon cifrázgassam a dolgokat.
Húsnapon ehető önmagában, friss salátával vagy savanyúsággal.

KAL - 2012

8 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta mindegyik, igazán finom lehet

    VálaszTörlés
  2. Ez nevezem! Nagyon guszta, szívesen ennék most belőle :)

    VálaszTörlés
  3. Biztos hogy most megenném nagyhírtelen.Nem túl sok halat eszünk, de most szívesen megenném!

    VálaszTörlés
  4. Ezek szerint István újra útra kelhet? :-)))

    VálaszTörlés
  5. Hát, őszig mindenképpen várnia kell, bár akkor sem biztos, hogy idén összejön. Addig maradunk a vármezői pisztrángnál, a bözödi dévérkeszegnél és a hipermarketi ilyen-olyan filéknél. :)

    VálaszTörlés
  6. A fotó nagyon jó lett szerintem így is, milyen, amikor cifrázol? Nagyon étvágygerjesztő!

    VálaszTörlés