2012. november 7., szerda

Sajtmártásos makaróni

Van egy kicsi ez, van egy kicsi az. Ezt is beleteszem, azt is beleteszem. Néééé, még láttam valamit, de akkor már abból a másikból is teszek jócskán belőle! És a végeredmény... Isteni lesz. Ugye, jártatok már ti is így?


Sajtmártásos makaróni, ezzel-azzal

Hozzávalók: 50 dkg makaróni, 3-4 evőkanál olaj, 1 hagyma, 1 sárgarépa, 10-15 dkg sonka, 20 dkg sajt, 5-8 cikk fokhagyma, 3 evőkanál liszt, 4-5 dl tej, 2 dl tejföl, só, bors, citromlé.

Elkészítése: A csőtésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és melegen tartjuk. A mártáshoz a hagymát megdinszteljük a felforrósított olajon, majd rádobjuk a finomra reszelt sárgarépát, és együtt dinszteljük 2-3 percig. Ekkor hozzáadjuk a kis kockákra vágott sonkát, és átforgatjuk a zöldséges zsiradékon. Megsózzuk, megborsozzuk, felöntjük kevés vízzel, és közepes lángon addig pároljuk, amíg a répa meg nem fő, és zsírjára nem sül. Ekkor rádobjuk az aprított fokhagymát, megszórjuk liszttel, elkavarjuk, és felöntjük tejjel. Simára kavarjuk, majd állandó kavargatás mellett hozzáöntjük az összes tejet. Belekeverjük a tejfölt, a reszelt sajtot, illetve ízlés szerint vízzel hígítjuk, majd jól kiforraljuk. Ha kell, utánafűszerezünk, és citromlével ízesítjük. Végül a leszűrt tésztát beleborítjuk a mártásba, jól összekeverjük, és máris tálalhatjuk. A mártásba lehet aprított petrezselyemzöldet is tenni, mi már olyan éhesek voltunk, hogy ilyen cifrázásokra nem jutott időnk. :)

KAL - 2014.

1 megjegyzés:

  1. Hasonló - talált tárgyakból készült - ebéd nálunk is elég gyakran kerül asztalra. Egyedül a sárgarépa az ami nálunk kimaradt, azt még soha nem találtam hozzá:).

    VálaszTörlés