2012. november 7., szerda

Sajtmártásos makaróni

Van egy kicsi ez, van egy kicsi az. Ezt is beleteszem, azt is beleteszem. Néééé, még láttam valamit, de akkor már abból a másikból is teszek jócskán belőle! És a végeredmény... Isteni lesz. Ugye, jártatok már ti is így?


Sajtmártásos makaróni, ezzel-azzal

Hozzávalók: 50 dkg makaróni, 3-4 evőkanál olaj, 1 hagyma, 1 sárgarépa, 10-15 dkg sonka, 20 dkg sajt, 5-8 cikk fokhagyma, 3 evőkanál liszt, 4-5 dl tej, 2 dl tejföl, só, bors, citromlé.

Elkészítése: A csőtésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és melegen tartjuk. A mártáshoz a hagymát megdinszteljük a felforrósított olajon, majd rádobjuk a finomra reszelt sárgarépát, és együtt dinszteljük 2-3 percig. Ekkor hozzáadjuk a kis kockákra vágott sonkát, és átforgatjuk a zöldséges zsiradékon. Megsózzuk, megborsozzuk, felöntjük kevés vízzel, és közepes lángon addig pároljuk, amíg a répa meg nem fő, és zsírjára nem sül. Ekkor rádobjuk az aprított fokhagymát, megszórjuk liszttel, elkavarjuk, és felöntjük tejjel. Simára kavarjuk, majd állandó kavargatás mellett hozzáöntjük az összes tejet. Belekeverjük a tejfölt, a reszelt sajtot, illetve ízlés szerint vízzel hígítjuk, majd jól kiforraljuk. Ha kell, utánafűszerezünk, és citromlével ízesítjük. Végül a leszűrt tésztát beleborítjuk a mártásba, jól összekeverjük, és máris tálalhatjuk. A mártásba lehet aprított petrezselyemzöldet is tenni, mi már olyan éhesek voltunk, hogy ilyen cifrázásokra nem jutott időnk. :)

KAL - 2014.

1 megjegyzés:

María írta...

Hasonló - talált tárgyakból készült - ebéd nálunk is elég gyakran kerül asztalra. Egyedül a sárgarépa az ami nálunk kimaradt, azt még soha nem találtam hozzá:).

Related Posts with Thumbnails

2012. november 7., szerda

Sajtmártásos makaróni

Van egy kicsi ez, van egy kicsi az. Ezt is beleteszem, azt is beleteszem. Néééé, még láttam valamit, de akkor már abból a másikból is teszek jócskán belőle! És a végeredmény... Isteni lesz. Ugye, jártatok már ti is így?


Sajtmártásos makaróni, ezzel-azzal

Hozzávalók: 50 dkg makaróni, 3-4 evőkanál olaj, 1 hagyma, 1 sárgarépa, 10-15 dkg sonka, 20 dkg sajt, 5-8 cikk fokhagyma, 3 evőkanál liszt, 4-5 dl tej, 2 dl tejföl, só, bors, citromlé.

Elkészítése: A csőtésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és melegen tartjuk. A mártáshoz a hagymát megdinszteljük a felforrósított olajon, majd rádobjuk a finomra reszelt sárgarépát, és együtt dinszteljük 2-3 percig. Ekkor hozzáadjuk a kis kockákra vágott sonkát, és átforgatjuk a zöldséges zsiradékon. Megsózzuk, megborsozzuk, felöntjük kevés vízzel, és közepes lángon addig pároljuk, amíg a répa meg nem fő, és zsírjára nem sül. Ekkor rádobjuk az aprított fokhagymát, megszórjuk liszttel, elkavarjuk, és felöntjük tejjel. Simára kavarjuk, majd állandó kavargatás mellett hozzáöntjük az összes tejet. Belekeverjük a tejfölt, a reszelt sajtot, illetve ízlés szerint vízzel hígítjuk, majd jól kiforraljuk. Ha kell, utánafűszerezünk, és citromlével ízesítjük. Végül a leszűrt tésztát beleborítjuk a mártásba, jól összekeverjük, és máris tálalhatjuk. A mártásba lehet aprított petrezselyemzöldet is tenni, mi már olyan éhesek voltunk, hogy ilyen cifrázásokra nem jutott időnk. :)

KAL - 2014.

1 megjegyzés:

María írta...

Hasonló - talált tárgyakból készült - ebéd nálunk is elég gyakran kerül asztalra. Egyedül a sárgarépa az ami nálunk kimaradt, azt még soha nem találtam hozzá:).