Tegnap vajas-kapros túrókrémet készítettem a kislányom szendvicsébe. Megkért, hogy ma is olyat csináljak, mert nnnnnnnyami volt. :) De ott volt még némi főtt csicseriborsóm, ami egy két nappal korábbi salátához főtt, úgyhogy engedélyt kértem rá, hogy azt is beletegyem. Megkaptam. És ez a végeredmény is nnnnnnnyami volt! :) Salátalevelet kapott rá, melléje pedig koktélparadicsomot és paprikacsíkokat pakoltam a dobozába. A maradékot pedig majd megeszi a Kicsi ha hazajön, emrt neki is ízlett, csak már nem volt éhes, amikor készítettem. :)
Túrós csicseriborsó-pástétom
Hozzávalók: 15
dkg főtt csicseriborsó, 10 dkg
tehéntúró, 2-3 evőkanál sűrű tejföl, 5-8 dkg lágy vaj, 1 evőkanálnyi aprított
hagyma, néhány szál kapor, só, bors.
Elkészítése: A
borsót, a túrót meg a tejfölt botmixerrel pépesítjük. Ezután habverővel
hozzádolgozzuk a vajat is, habosra keverjük, majd ízesítjük sóval, borssal,
hagymával és aprított kaporral.
Tipp: Tejföl
helyett kevés tejet vagy főzőlevet is használhatunk; az a lényeg, hogy legyen
valami, ami segít a pürésítésben, különben túl száraz a massza, és nem viszi a
botmixer, illetve kenyérre kenni is nehézkesebb lenne.
KT - 2013/2
Nagyon jól hangzik, és nagyon guszta!
VálaszTörlés