2013. január 25., péntek

Túrós csicseriborsó-pástétom


Tegnap vajas-kapros túrókrémet készítettem a kislányom szendvicsébe. Megkért, hogy ma is olyat csináljak, mert nnnnnnnyami volt. :) De ott volt még némi főtt csicseriborsóm, ami egy két nappal korábbi salátához főtt, úgyhogy engedélyt kértem rá, hogy azt is beletegyem. Megkaptam. És ez a végeredmény is nnnnnnnyami volt! :) Salátalevelet kapott rá, melléje pedig koktélparadicsomot és paprikacsíkokat pakoltam a dobozába. A maradékot pedig majd megeszi a Kicsi ha hazajön, emrt neki is ízlett, csak már nem volt éhes, amikor készítettem. :) 

Túrós csicseriborsó-pástétom

Hozzávalók: 15 dkg főtt  csicseriborsó, 10 dkg tehéntúró, 2-3 evőkanál sűrű tejföl, 5-8 dkg lágy vaj, 1 evőkanálnyi aprított hagyma, néhány szál kapor, só, bors.

Elkészítése: A borsót, a túrót meg a tejfölt botmixerrel pépesítjük. Ezután habverővel hozzádolgozzuk a vajat is, habosra keverjük, majd ízesítjük sóval, borssal, hagymával és aprított kaporral.

Tipp: Tejföl helyett kevés tejet vagy főzőlevet is használhatunk; az a lényeg, hogy legyen valami, ami segít a pürésítésben, különben túl száraz a massza, és nem viszi a botmixer, illetve kenyérre kenni is nehézkesebb lenne.

KT - 2013/2

1 megjegyzés:

Jutka írta...

Nagyon jól hangzik, és nagyon guszta!

Related Posts with Thumbnails

2013. január 25., péntek

Túrós csicseriborsó-pástétom


Tegnap vajas-kapros túrókrémet készítettem a kislányom szendvicsébe. Megkért, hogy ma is olyat csináljak, mert nnnnnnnyami volt. :) De ott volt még némi főtt csicseriborsóm, ami egy két nappal korábbi salátához főtt, úgyhogy engedélyt kértem rá, hogy azt is beletegyem. Megkaptam. És ez a végeredmény is nnnnnnnyami volt! :) Salátalevelet kapott rá, melléje pedig koktélparadicsomot és paprikacsíkokat pakoltam a dobozába. A maradékot pedig majd megeszi a Kicsi ha hazajön, emrt neki is ízlett, csak már nem volt éhes, amikor készítettem. :) 

Túrós csicseriborsó-pástétom

Hozzávalók: 15 dkg főtt  csicseriborsó, 10 dkg tehéntúró, 2-3 evőkanál sűrű tejföl, 5-8 dkg lágy vaj, 1 evőkanálnyi aprított hagyma, néhány szál kapor, só, bors.

Elkészítése: A borsót, a túrót meg a tejfölt botmixerrel pépesítjük. Ezután habverővel hozzádolgozzuk a vajat is, habosra keverjük, majd ízesítjük sóval, borssal, hagymával és aprított kaporral.

Tipp: Tejföl helyett kevés tejet vagy főzőlevet is használhatunk; az a lényeg, hogy legyen valami, ami segít a pürésítésben, különben túl száraz a massza, és nem viszi a botmixer, illetve kenyérre kenni is nehézkesebb lenne.

KT - 2013/2

1 megjegyzés:

Jutka írta...

Nagyon jól hangzik, és nagyon guszta!