Talán furcsa az elnevezés, de nem tudom minek nevezni másnak. Ez is régen készült, még amikor egyebeket is nyulaztam, sőt fotó sem készült róla valamiért (talán mert túl hamar elfogyott :P), de nagyon finom volt. Mindenkinek ízlett.
Fűszeres nyúlhab
Hozzávalók: 2 dl
tejszín, 15 dkg főtt nyúlbelsőség és hús vegyesen, 1 levesben főtt hagyma, 1-2
cikk fokhagyma, petrezselyemzöld, só, bors, kevés citromlé.
Elkészítése: A
húsféléket a főtt hagymával, a fokhagymával meg az összetépkedett
petrezselyemzölddel együtt aprítógépben simára dolgozzuk. Ha szükséges, 1-2
evőkanálnyi tejszínt is önthetünk hozzá, hogy könnyebben tudjuk összedolgozni,
krémesebb legyen. A többi tejszínt kevés sóval kemény habbá verjük. A felvert
tejszínből 1-2 evőkanálnyit hozzákavarunk a húsmasszához, majd a fellazított
masszát beleforgatjuk a maradék tejszínhabba. Sóval, borssal és kevés citromlével
ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése