2015. november 20., péntek

Párolt gomba sült krumplival, paprikás joghurtmártással

Szinte nem is recept, inkább csak ötlet. Mindenesetre, egy este úgy, de úgy jóllaktunk ezekkel az "összetevőkkel", hogy félreállt a hasunk tőle. :P


Párolt gomba sült krumplival, paprikás joghurtöntettel

Hozzávalók 4 személyre: kb. 80 dkg gomba, 1,2 kg krumpli, só, bors, pirospaprika,15-20 friss bazsalikom levél, olívaolaj, 2 dkg vaj; a mártáshoz: 2-3 dl joghurt, piros húsú paprika, friss bazsalikom, só, citromlé, olívaolaj.

Elkészítése: A meghámozott krumplit négybe-hatba hasítjuk, megszórjuk fűszerekkel és aprított bazsalikommal, majd olajat locsolva rá jól összeforgatjuk. Tepsire terítjük, 200 fokos sütőbe toljuk, és 35-40 perc alatt szép aranysárgára sütjük. A gombát megmossuk, tönkjét kitörjük (de nem muszáj). Hőálló tálat kikenünk vajjal, belehelyezzük a gombákat, majd megszórjuk só, bors és pirospaprika keverékével, illetve rászórjuk a finomra aprított bazsalikom felét, és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. A krumpli mellé toljuk a 200 fokos sütőbe, éslégkeverésen 15-20 perc alatt készre sütjük-pároljuk. A mártáshoz tetszés szerinti piros húsú paprikát apró kockákra vágunk, belekavarjuk a sűrű joghurtba, majd sóval és citromlével ízesítjük, és összekeverjük 2-3 evőkanál olívaolajjal. Aprított bazsalikommal teszsük illatosabbá.

NÚ - 2018/OKT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése