Szinte nem is recept, inkább csak ötlet. Mindenesetre, egy este úgy, de úgy jóllaktunk ezekkel az "összetevőkkel", hogy félreállt a hasunk tőle. :P
Párolt gomba sült krumplival, paprikás joghurtöntettel
Hozzávalók 4 személyre: kb. 80 dkg gomba, 1,2 kg krumpli, só, bors, pirospaprika,15-20 friss bazsalikom levél, olívaolaj, 2 dkg vaj; a mártáshoz: 2-3 dl joghurt, piros húsú paprika, friss bazsalikom, só, citromlé, olívaolaj.
Elkészítése: A meghámozott krumplit négybe-hatba hasítjuk, megszórjuk fűszerekkel és aprított bazsalikommal, majd olajat locsolva rá jól összeforgatjuk. Tepsire terítjük, 200 fokos sütőbe toljuk, és 35-40 perc alatt szép aranysárgára sütjük. A gombát megmossuk, tönkjét kitörjük (de nem muszáj). Hőálló tálat kikenünk vajjal, belehelyezzük a gombákat, majd megszórjuk só, bors és pirospaprika keverékével, illetve rászórjuk a finomra aprított bazsalikom felét, és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. A krumpli mellé toljuk a 200 fokos sütőbe, éslégkeverésen 15-20 perc alatt készre sütjük-pároljuk. A mártáshoz tetszés szerinti piros húsú paprikát apró kockákra vágunk, belekavarjuk a sűrű joghurtba, majd sóval és citromlével ízesítjük, és összekeverjük 2-3 evőkanál olívaolajjal. Aprított bazsalikommal teszsük illatosabbá.
NÚ - 2018/OKT.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2015. november 20., péntek
Párolt gomba sült krumplival, paprikás joghurtmártással
Szinte nem is recept, inkább csak ötlet. Mindenesetre, egy este úgy, de úgy jóllaktunk ezekkel az "összetevőkkel", hogy félreállt a hasunk tőle. :P
Párolt gomba sült krumplival, paprikás joghurtöntettel
Hozzávalók 4 személyre: kb. 80 dkg gomba, 1,2 kg krumpli, só, bors, pirospaprika,15-20 friss bazsalikom levél, olívaolaj, 2 dkg vaj; a mártáshoz: 2-3 dl joghurt, piros húsú paprika, friss bazsalikom, só, citromlé, olívaolaj.
Elkészítése: A meghámozott krumplit négybe-hatba hasítjuk, megszórjuk fűszerekkel és aprított bazsalikommal, majd olajat locsolva rá jól összeforgatjuk. Tepsire terítjük, 200 fokos sütőbe toljuk, és 35-40 perc alatt szép aranysárgára sütjük. A gombát megmossuk, tönkjét kitörjük (de nem muszáj). Hőálló tálat kikenünk vajjal, belehelyezzük a gombákat, majd megszórjuk só, bors és pirospaprika keverékével, illetve rászórjuk a finomra aprított bazsalikom felét, és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. A krumpli mellé toljuk a 200 fokos sütőbe, éslégkeverésen 15-20 perc alatt készre sütjük-pároljuk. A mártáshoz tetszés szerinti piros húsú paprikát apró kockákra vágunk, belekavarjuk a sűrű joghurtba, majd sóval és citromlével ízesítjük, és összekeverjük 2-3 evőkanál olívaolajjal. Aprított bazsalikommal teszsük illatosabbá.
NÚ - 2018/OKT.
Párolt gomba sült krumplival, paprikás joghurtöntettel
Hozzávalók 4 személyre: kb. 80 dkg gomba, 1,2 kg krumpli, só, bors, pirospaprika,15-20 friss bazsalikom levél, olívaolaj, 2 dkg vaj; a mártáshoz: 2-3 dl joghurt, piros húsú paprika, friss bazsalikom, só, citromlé, olívaolaj.
Elkészítése: A meghámozott krumplit négybe-hatba hasítjuk, megszórjuk fűszerekkel és aprított bazsalikommal, majd olajat locsolva rá jól összeforgatjuk. Tepsire terítjük, 200 fokos sütőbe toljuk, és 35-40 perc alatt szép aranysárgára sütjük. A gombát megmossuk, tönkjét kitörjük (de nem muszáj). Hőálló tálat kikenünk vajjal, belehelyezzük a gombákat, majd megszórjuk só, bors és pirospaprika keverékével, illetve rászórjuk a finomra aprított bazsalikom felét, és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. A krumpli mellé toljuk a 200 fokos sütőbe, éslégkeverésen 15-20 perc alatt készre sütjük-pároljuk. A mártáshoz tetszés szerinti piros húsú paprikát apró kockákra vágunk, belekavarjuk a sűrű joghurtba, majd sóval és citromlével ízesítjük, és összekeverjük 2-3 evőkanál olívaolajjal. Aprított bazsalikommal teszsük illatosabbá.
NÚ - 2018/OKT.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése