2015. november 21., szombat

Tésztafelfújt

Kitűnő maradékhasznosító recept. Amikor ebből is, abból is van egy kicsi maradék, de önmagában egyik sem elég semmire. Így aztán összedobjuk, kiegészítjük egy kis ezzel-azzal, és nagyon finom végeredmény születik. Próbáljátok ki! :)


Tésztafelfújt

Hozzávalók 4-5 személyre: 15-20 dkg kockatészta, 3 közepes hagyma, 2 kisebb piros húsú paprika, 4 marék fagyasztott zöldborsó, 5-10 dkg sonka (nekem EBBŐL volt maradékom), 2-3 evőkanál kapribogyó, 12,5 dkg mozzarella (1 standard gömböcske), 5 tojás, 20 dkg tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, olaj, kevés vaj, zsemlemorzsa.

Elkészítése: A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Kevés olajon megdinszteljük a csíkokra vágott hagymát meg a felkockázott paprikát, majd hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk-borsozzuk, és 5-6 percig pároljuk. A tojást felverjük egy tálban, simára dolgozzuk a tejföllel, majd hozzáadjuk a kifőtt tésztát, a borsos ragut, a kapribogyót, a kockára vágott sonkát meg a finomra aprított petrezselyemzöldet, és utánaízesítünk. Kerek kb. 26 cm-es formát kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, és belesimítjuk a masszát. A mozzarellát vékonyan felszeleteljük, tetszés szerinti formában a massza tetejére helyezzük, majd 220 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percg, vagy amíg a közepe is meg nem kocsonyásodik. 5-10 percig hagyjuk hűlni tálalás előtt, úgy könnyebben lehet szeletelni.
KAL/2017

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése