Kitűnő maradékhasznosító recept. Amikor ebből is, abból is van egy kicsi maradék, de önmagában egyik sem elég semmire. Így aztán összedobjuk, kiegészítjük egy kis ezzel-azzal, és nagyon finom végeredmény születik. Próbáljátok ki! :)
Tésztafelfújt
Hozzávalók 4-5 személyre: 15-20 dkg kockatészta, 3 közepes hagyma, 2 kisebb piros húsú paprika, 4 marék fagyasztott zöldborsó, 5-10 dkg sonka (nekem EBBŐL volt maradékom), 2-3 evőkanál kapribogyó, 12,5 dkg mozzarella (1 standard gömböcske), 5 tojás, 20 dkg tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, olaj, kevés vaj, zsemlemorzsa.
Elkészítése: A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Kevés olajon megdinszteljük a csíkokra vágott hagymát meg a felkockázott paprikát, majd hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk-borsozzuk, és 5-6 percig pároljuk. A tojást felverjük egy tálban, simára dolgozzuk a tejföllel, majd hozzáadjuk a kifőtt tésztát, a borsos ragut, a kapribogyót, a kockára vágott sonkát meg a finomra aprított petrezselyemzöldet, és utánaízesítünk. Kerek kb. 26 cm-es formát kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, és belesimítjuk a masszát. A mozzarellát vékonyan felszeleteljük, tetszés szerinti formában a massza tetejére helyezzük, majd 220 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percg, vagy amíg a közepe is meg nem kocsonyásodik. 5-10 percig hagyjuk hűlni tálalás előtt, úgy könnyebben lehet szeletelni.
KAL/2017
2015. november 21., szombat
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2015. november 21., szombat
Tésztafelfújt
Kitűnő maradékhasznosító recept. Amikor ebből is, abból is van egy kicsi maradék, de önmagában egyik sem elég semmire. Így aztán összedobjuk, kiegészítjük egy kis ezzel-azzal, és nagyon finom végeredmény születik. Próbáljátok ki! :)
Tésztafelfújt
Hozzávalók 4-5 személyre: 15-20 dkg kockatészta, 3 közepes hagyma, 2 kisebb piros húsú paprika, 4 marék fagyasztott zöldborsó, 5-10 dkg sonka (nekem EBBŐL volt maradékom), 2-3 evőkanál kapribogyó, 12,5 dkg mozzarella (1 standard gömböcske), 5 tojás, 20 dkg tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, olaj, kevés vaj, zsemlemorzsa.
Elkészítése: A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Kevés olajon megdinszteljük a csíkokra vágott hagymát meg a felkockázott paprikát, majd hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk-borsozzuk, és 5-6 percig pároljuk. A tojást felverjük egy tálban, simára dolgozzuk a tejföllel, majd hozzáadjuk a kifőtt tésztát, a borsos ragut, a kapribogyót, a kockára vágott sonkát meg a finomra aprított petrezselyemzöldet, és utánaízesítünk. Kerek kb. 26 cm-es formát kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, és belesimítjuk a masszát. A mozzarellát vékonyan felszeleteljük, tetszés szerinti formában a massza tetejére helyezzük, majd 220 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percg, vagy amíg a közepe is meg nem kocsonyásodik. 5-10 percig hagyjuk hűlni tálalás előtt, úgy könnyebben lehet szeletelni.
KAL/2017
Tésztafelfújt
Hozzávalók 4-5 személyre: 15-20 dkg kockatészta, 3 közepes hagyma, 2 kisebb piros húsú paprika, 4 marék fagyasztott zöldborsó, 5-10 dkg sonka (nekem EBBŐL volt maradékom), 2-3 evőkanál kapribogyó, 12,5 dkg mozzarella (1 standard gömböcske), 5 tojás, 20 dkg tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, olaj, kevés vaj, zsemlemorzsa.
Elkészítése: A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Kevés olajon megdinszteljük a csíkokra vágott hagymát meg a felkockázott paprikát, majd hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk-borsozzuk, és 5-6 percig pároljuk. A tojást felverjük egy tálban, simára dolgozzuk a tejföllel, majd hozzáadjuk a kifőtt tésztát, a borsos ragut, a kapribogyót, a kockára vágott sonkát meg a finomra aprított petrezselyemzöldet, és utánaízesítünk. Kerek kb. 26 cm-es formát kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, és belesimítjuk a masszát. A mozzarellát vékonyan felszeleteljük, tetszés szerinti formában a massza tetejére helyezzük, majd 220 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percg, vagy amíg a közepe is meg nem kocsonyásodik. 5-10 percig hagyjuk hűlni tálalás előtt, úgy könnyebben lehet szeletelni.
KAL/2017
Címkék:
felfújtak,
főfogás,
húsos,
reggeli-vacsora,
tejfölös,
tésztafélék,
zöldséges
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése