Sajtos-sonkás
rakott kenyér
Hozzávalók 4
személyre: 10-12 szelet bármilyen szikkadtabb kenyér, 5 tojás, 3 dl tej, 1
csokor petrezselyemzöld, 1 hagyma, 30 dkg főtt sonka, 30 dkg füstölt sajt, 2
dkg vaj, 2-3 evőkanál durva szemcséjű, házi zsemlemorzsa, só, bors.
Elkészítése:
1. Előkészítjük a hozzávalókat. A sonkát kis
kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük a nagy lyukú reszelőn, a hagymát és a
petrezselyemzöldet finomra aprítjuk.
2. A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a
petrezselyemzöldet, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd felverjük a tejjel
együtt.
3. Egy hőálló tálat kikenünk vajjal és
megszórjuk zsemlemorzsával.
4. A kenyérszeleteket belemártjuk a
tejes-tojásos keverékbe, majd egy rétegben lerakjuk a kikent tál aljára.
5. Rászórunk némi aprított hagymát és sonkakockát,
illetve megszórjuk reszelt sajttal, és kézzel kissé lenyomkodjuk.
6. A rétegezést addig ismételjük, amíg a
hozzávalók tartanak.
7. A sajtos réteg után mindig egy kicsit
lenyomkodjuk. A tetejére sajt kerül, illetve ráöntjük a megmaradt tojásos-tejes
keveréket.
8. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc
alatt szép aranybarnára sütjük. KT - 2016/9
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése